Teknoloji

Gizemi Çözülmemiş 5 Uçak Kazası: Biri Türkiye'de

Kaybolan ya da sebebi çözülemeyen uçaklarla ilgili gerçek hikâyeler, havacılıkla ilgisi olan veya olmayan herkese ilginç geliyor. Biz de 5 vakaya birlikte göz atacağız.

Gizemi Çözülmemiş 5 Uçak Kazası: Biri Türkiye'de
03-07-2024 22:43

Gizemi ÖZETİ| çözülmemiş uçak kazaları veya kayboluşları, merakımızla korkumuzu bir araya getiren, havacılık tarihinin en esrarengiz olayları arasında.

Kayıp uçaklar, kayıtları olmayan son anlar ve sebebi çözülemeyen kazalar hem uzmanları hem de bizi derin bir meraka sürüklüyor. Bunlardan 5 tanesine bakalım.

2014’te yaşanan Malezya Havayolları uçağının gizemi, havacılık tarihinin en pahalı aramasına yol açtı.

uçak

8 Mart 2014 tarihinde Malezya’daki Kuala Lumpur’dan kalkıp Pekin’e doğru yola çıkan; içinde 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatı barındıran uçak, Malezya hava sahasındayken rotadan sapıp aniden radardan kayboldu. Derin arama çalışmaları yapılsa da uçağın gövdesi hiçbir zaman bulunamadı. 

Kayıp uçağı arama, 143 milyon dolara mal olarak havacılık tarihinin en pahalı araması oldu. 1495 sayfalık raporda, uçağın kasıtlı olarak manipüle edilip rotasından çıkarıldığı tahmin ediliyor ancak bunun neden yapıldığı veya gerçekliği hâlâ tam olarak bilinmiyor.

Flying Tiger Line uçuşunda ne enkaz bulundu, ne insanlar…