Ekonomi

Gıda terörü hız kesmiyor: Bakanlık marka marka ifşa etti!

Ekonomi - Sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi yenilendi. Listede sucuk, kaşar peyniri ve haşhaş ezmesindeki sahtekarlıklar ortaya çıktı. Zeytinyağı üreticilerinin oyunları da hız kesmedi.

Gıda terörü hız kesmiyor: Bakanlık marka marka ifşa etti!
24-10-2024 11:42

Tarım ÖZETİ| ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar için yeni listesini yayınladı.

Gıdada sağlığımızla oynayan markalar gün gün bakanlığın sitesinde paylaşılmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar için yeni listesini yayınladı.

Söz konusu liste "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde kamuoyuyla paylaşıldı.

"SUCUKTA DÄ°L..."

Yeni listede sucuk, haşhaş ezmesi, zeytinyağı ve kaşar gibi ürünlerde sahtekarlıklar ortaya çıktı. Listede yer alan ayrıntılarda sucukta dil, haşhaş ezmesinde yer fıstığı, yüksek nem oranına sahip kaşar peyniri tespit edildi.

ZEYTİNYAĞI TERÖRİSTİ SABRİ AKIN YİNE LİSTEDE

O listede en dikkat çeken firmalardan olan Onay Ticaret adeta zeytinyağı teröristliğine imza atıyor. Onay Ticaret'in sahibi Sabri Akın'ın 21 farklı marka zeytinyağına tohum yağı karıştırdığı tespit edilmişti. Sabri Akın'a ait 43 farklı markanın da bulunduğu ve bu markalar aracılığıyla sahte zeytinyağı satışına devam edildiği belirtiliyor.

Onay Ticaret-Sabri Akın'a ait 21 marka şöyle:

Yeşil Ayvalık, Zeytinören Yeni Mahsul, Körfez Altınova, Ayvalık Kooperatif, Bigalım, Ege Ayvalık, Egem Güzelyalı, Yeni Vakıf Gurme, Yeni Körfez, Lüx Ayvalık, Ayvalık, Ege Tarım Birlik, Ayvalık Yörem, Şirince Taş Baskı, Yeni Ayvalık, Ayvalık İncesi, Egeden, Yeşil Ayvalık, Meşa Diva, TVK Tarım, Egelim Naturel Olive Oil.


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER