Teknoloji

Gelecekte Bir Gün Su Altında Şehirler Kurabilir miyiz?

Balina ve yunuslar gibi memeliler balık olmamalarına rağmen suyun altında yaşayabiliyorsa biz insanlar da yaşayabilir miyiz? “Bu kadarı da olmaz” dediğimiz konularda bile çözüm üretmeyi başararak bizi her seferinde biraz daha şaşırtan bilimin elbette bu konuda da bazı cevapları

Gelecekte Bir Gün Su Altında Şehirler Kurabilir miyiz?
12-03-2023 20:37

Henüz ÖZETİ| büyük bir kısmı keşfedilmemiş, adeta farklı bir dünya diyebileceğimiz su altı, birçoğumuz için gizemli ve ilgi çekici olmuştur. 

Peki hiç su altında yaşamayı ve bunun nasıl mümkün olabileceğini hayal etmiş miydiniz? Su altında birkaç saatten kalmaktan bahsetmiyoruz, orada “yaşamak”tan bahsediyoruz...

Suyun altında en uzun süre kalma rekoru şimdilik 31 gün ancak…

su altında yaşamak

Yıllardır, suyun altında uzun süre kalabilmek adına kıyafetler ve araçlar icat ettik. En gelişmiş araçlarla bile suyun altında uzun süre kalma rekoru şimdilik 31 gün.

Peki suyun altında istediğiniz kadar nefes alıp vermenizi sağlayan bir araca sahip olsaydınız durum nasıl olurdu?

“ExoLung” adlı cihaz, su altında nefes alma problemini tamamen ortadan kaldırıyor.

exolung

Belki de bazılarınızın bildiği “ExoLung” isimli cihaz, yalnızca vücut gücüyle çalışarak suyun altında süresiz bir şekilde kalmanızı sağlıyor. Ancak hemen heveslenmeyin, ExoLung ile yalnızca 5 metreye kadar dalabilmenizin yanı sıra sürekli hareket etmek zorundasınız.

Bacaklarınızı uzattığınızda tüpün içi boşalıyor ve verdiğiniz nefesle doluyor. Aynı zamanda suyun üzerine uzanan bir hortum, temiz havayı çekiyor. Bacaklarınızı içeri çektiğinizde temiz hava, tüp aracılığıyla burnunuza aktarılıyor. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER