Teknoloji

FromSoftware'de Toplu İşten Çıkarma Olmayacak

Elden Ring oyununun geliştiricisi FromSoftware'den Başkan Hidetaka Miyazaki, görevine devam ettiği sürece firmada toplu işten çıkarma olmayacağını açıkladı.

FromSoftware'de Toplu İşten Çıkarma Olmayacak
18-06-2024 21:57

Son ÖZETİ| dönemde gerek teknoloji gerekse oyun sektöründe pek çok firma toplu işten çıkarmalar ile gündeme geliyor. Pek çok sevilen yapımı âdeta öksüz bırakan toplu işten çıkarmalara ve stüdyo kapatma haberlerine karşılık FromSoftware hayranlarını ve çalışanlarını rahatlatan bir açıklama geldi. 

Elden Ring'in de yaratıcısı olan FromSoftware Başkanı Hidetaka Miyazaki, toplu işten çıkarmalar ile ilgili olarak gelen bir soruya cevap verdi. Miyazaki, "stüdyodan sorumlu olduğu sürece" bu tür bir işten çıkarma olmayacağını söyledi. Embracer çatısı altındaki pek çok stüdyo kapatılmıştı. Miyazaki, "Kendimle ve bu şirketle konuşurken, bunun FromSoftware'deki personel için asla isteyeceğim bir şey olmadığını söylemek istiyorum. Ana şirketimiz Kadokawa'nın bunu anladığından ve bu görüşü paylaştığından oldukça eminim." ifadelerini kullandı. 

Kendini Nintendo patronuna benzetti

elden ring

Miyazaki, bu noktada kendi duruşunu Nintendo'nun eski başkanı Iwata-san'ın duruşuna benzeten Miyazaki, aynı görüşü paylaştığını belirtti. Iwata-san, çalışanlarını işten çıkarmamak için kendi maaşından büyük bir kesinti yapmasıyla dikkat çekmişti. 

Öte yandan FromSoftware kadrosuna yeni yöneticiler ve tasarımcılar da dahil edilmişti. Bu kişilerin görüşleri ile Miyazaki'nin görüşleri arasında farklılıklar da olabilir. Miyazaki ise en nihayetinde önemli olanın oyunlar için değer yaratmak olduğunu ifade etti. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER