Teknoloji

Fiyonk Satarak 11 Yaşında Milyoner Olan Kızın Hikâyesi

Pixie Curtis, küçük yaşlarda büyük başarılar elde eden girişimcilerden biri. Kendisi, fiyonk satarak milyoner oldu.

Fiyonk Satarak 11 Yaşında Milyoner Olan Kızın Hikâyesi
21-06-2024 18:37

12 ÖZETİ| yaşındayken net geliri 13 milyon dolara ulaşan Pixie Curtis, bunu yalnızca Instagram üzerinden saç fiyonkları satarak elde etmişti.

Genç girişimcilerin önünde bir rol model olan bu küçük kızın hikâyesine ve başarıya nasıl ulaştığına daha yakından bakalım!

Henüz erken yaşta iş dünyasına adım attı.

toka

2011 senesinde Avustralya’da doğan Pixie’nin annesi başarılı bir PR uzmanı ve iş insanıydı. Yani Pixie şanslıydı ve girişimcilik ruhunu annesinden almıştı. Çok küçük yaşlardayken saç aksesuarlarına ilgi duymaya başlayınca annesi bu ilgiyi fırsata çevirdi.

influencer

Pixie’ye kendi işini kurma fikrini söyledi ve 2019 senesinde Pixie 8 yaşındayken “Pixie Brows” isimli markayı kurarak çocuklar ve gençler için saç fiyonkları satmaya başladı.

Annesi bu yolculukta her zaman yanındaydı.

saç fiyonkları

Tahmin edebileceğiniz üzere Pixie’nin bu markayla büyük başarılar elde etmesinin en büyük sebebi annesinin desteğiydi. PR ve pazarlama deneyimlerini kullanarak tanıtım yapmışlardı ve sosyal medya platformlarından geniş kitlelere ulaşmışlardı.

influencer

Bu renkli ve şık saç fiyonkları, sosyal medya mecralarında kısa sürede ilgi ve talep gördü. Üstelik ürünlerin arkasındaki kişinin Pixie gibi küçük bir kız olması ilgiyi daha çok artırdı. Kız, birçok televizyon programına katıldı, gazetelere röportajlar verdi, moda ve çocuk etkinliklerine gitti.

Pixie, erken yaşta büyük başarıya ulaşılabileceğini kanıtlayan bir örnek oldu.

pixie curtis

Ürünler, hiçbir zaman tekdüze kalmadı. Sürekli olarak yelpazeyi genişletip farklı modeller ürettiler. Pixie, genç girişimcilerin önünde bir rol model oldu. Kızın 12 yaşındaki net gelirinin 13 milyon dolar olduğu biliniyor.

11 yaşındayken emekli olduğunu söylese de bu yıl işe geri döndüğünü açıkladı. Markası büyümeye devam ederken gelecekteki başarıları merakla bekleniyor.

Kaynaklar: Hindustan Times, NDTV, Medium

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER