Ekonomi

Finansal borcu bulunmayan, 20 milyar TL’lik portföyü olan Avrupakent GYO yatırımcı ile buluşuyor

ArtaÅŸ Holding’in finansal borcu bulunmayan, 20 milyar TL’lik portföyü olan iÅŸtiraki Avrupakent GYO halka açılıyor. Halka arz için 13-14-15 Aralık tarihlerinde, Ak Yatırım liderliÄŸinde oluÅŸturulan konsorsiyum tarafından talep toplanacak.

Finansal borcu bulunmayan, 20 milyar TL’lik portföyü olan Avrupakent GYO yatırımcı ile buluşuyor
12-12-2023 13:38

Düzenli ÖZETÄ°| kira getirili ve yüzde 99’un üzerinde doluluk oranına sahip portföyü olan Avrupakent GYO, Ak Yatırım liderliÄŸinde toplam 42 aracı kuruluÅŸtan oluÅŸan konsorsiyum aracılığıyla pay başına 55,08 TL sabit fiyatla 13 -14- 15 Aralık tarihlerinde talep toplayacak. 65 milyon TL nominal deÄŸerli payların sermaye artırımı ile birlikte 35 milyon TL nominal deÄŸerli payların ortak satışı ÅŸeklindeki halka arz edilecek payların toplam nominal deÄŸeri 100 milyon TL, halka arz büyüklüğü ise yaklaşık 5,5 milyar TL olacak. Halka arz edilecek payların yüzde 78,5'inin yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 1,5’inin grup çalışanlarına, yüzde 20’sinin yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi planlanıyor.

Dağıtılabilir karımızın yüzde 50’sini temettü olarak dağıtacağız

ArtaÅŸ Holding olarak gayrimenkul, perakende, turizm ve sanayi sektörlerinde yaklaşık yarım yüzyıllık bir geçmiÅŸe sahip olduklarını hatırlatan ArtaÅŸ Holding ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Süleyman Çetinsaya, “YolculuÄŸumuza, bulunduÄŸumuz her sektörde lider, en karlı ve her zaman yatırımcısına en çok kazandıran ÅŸirket olma kararlılığıyla devam ediyoruz. Köklü geçmiÅŸimizden aldığımız güçle, Avrupakent GYO markamızla da 2010 yılında ülkemizde farklı bir GYO olmak için yola çıktık. Projelerimiz her zaman, yükseldikleri bölgelere deÄŸer kazandıran imza iÅŸler oldu. Bugün Avrupakent GYO yaklaşık 20 milyar TL deÄŸerinde portföye sahip, 2022'de 2,4 milyar TL, 2023'ün ilk yarısında 1 milyar TL'nin üzerinde ciro üreten bir ÅŸirket. Avrupakent GYO’nun hiçbir finansal borcu bulunmuyor. Esas sözleÅŸmemizde dağıtılabilir karımızın %50'sini her yıl temettü olarak dağıtmayı taahhüt ediyoruz. Avrupakent GYO olarak, her geçen gün büyütmekte olduÄŸumuz portföyümüz ile yatırımcılarımıza dağıtacağımız temettü miktarını da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Åžirketin yüzde 99’un üzerinde doluluk oranlarına sahip Forum Trabzon, ArenaPark ve ArmoniPark AVM, toplam 638 yatak kapasiteli TEM Radisson Residences ve Mövenpick Living Çamlıvadi, ArtaÅŸ Ä°nÅŸaat kalitesiyle hayata geçen projelerin ticari alanları ile çeÅŸitlendirilmiÅŸ geniÅŸ bir portföye sahip olduÄŸunu anlatan Çetinsaya, ÅŸirketin portföyünde aynı zamanda konut ve ticari ünite olarak Avrupa Konutları Çamlıvadi, ÅžiÅŸli projesi, Feza Park Villaları ve Demir Life projesinin de yer aldığını kaydetti.

Net satışlar ve net karlılık katlanarak artıyor

Avrupakent GYO’nun gelirlerinin baÅŸlıca konut ve ofis satış gelirleri, AVM kira gelirleri, ortak alan gelirleri ve otel gelirlerinden oluÅŸtuÄŸunu belirten Çetinsaya, şöyle konuÅŸtu: “Åžirketimizin net satışları; 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 1.332'lik bir artış göstererek 2,4 milyar TL'ye ulaÅŸtı. Net satışlar, 30 Haziran 2023'te sona eren 6 aylık ara dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 372,6'lık bir artış ile 1,1 milyar TL’ye yükseldi. Net karımız 2022’de yine bir önceki yıla göre yaklaşık 7 kat artarak 7,4 milyar TL’ye ulaÅŸtı. 30 Haziran 2023'te sona eren 6 aylık ara dönemde ise bir önceki aynı döneme oranla yüzde 18,6'lık artış ile 3,5 milyar TL oldu.”

Halka arz ile Avrupakent GYO’nun kurumsallığının daha da güçlendirilmesini istediklerini anlatan Süleyman Çetinsaya, temel hedeflerini de şöyle sıraladı: “Sürdürülebilir büyümemize katkı saÄŸlarken, yeni fon giriÅŸinin saÄŸlanması ile finansman imkanlarını çeÅŸitlendireceÄŸiz. Aynı zamanda ÅŸirketimize deÄŸer katacak yatırımların fonlanmasını hedefliyoruz. Bunlarla birlikte ÅŸeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim, daima benimsediÄŸimiz ilkelerimizdendi. Halka arz sonrasında da bu ilkeye baÄŸlılığımızın daha da kuvvetleneceÄŸine inanıyorum.”

Yatırımcıların da ortak olacağı karlılığımızı ileriye taşımayı hedefliyoruz

Avrupakent GYO’nun portföyüne deÄŸer katacak tüm potansiyelleri her zaman deÄŸerlendirdiklerini belirten Çetinsaya, “Halka arzdan elde edeceÄŸimiz gelirin yüzde 20’lik kısmını ÅžiÅŸli Projesi’nin finansmanında, yüzde 80’ini ise yatırım finansmanında kullanmayı hedefliyoruz. Ãœlkemizin dört bir yanında, geleceÄŸine inandığımız, konut inÅŸaatına yönelik arsa alımı, ticari nitelikli kira getirisine sahip dükkan ve AVM yatırımı, kiraya verilebilecek nitelikte otel ve turizm binaları baÅŸta olmak üzere kiralanabilir ticari ünite ve turizm yatırımlarının finansmanında deÄŸerlendireceÄŸiz. ÅžiÅŸli projesi kapsamında ise 17 adedi dükkan ve 102 adedi konut olmak üzere toplam 119 adet bağımsız bölüm ArtaÅŸ Ä°nÅŸaat tarafından inÅŸa edilecek. ÅžiÅŸli projemiz ve yeni yatırımlarımızla beraber büyümemizi ivmelendirmeyi planlıyoruz. Böylece yatırımcıların da ortak olacağı karlılığımızı daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz” dedi.


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER