Teknoloji

FIA, Siber Saldırıya Uğradığını Açıkladı

Formula 1 de dahil motor sporlarının yönetim organı Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) siber saldırıya uğradığını açıkladı. Organizasyona ait 2 adet e-posta hesabından verilere erişildiği ifade edildi.

FIA, Siber Saldırıya Uğradığını Açıkladı
04-07-2024 14:23

Formula ÖZETİ| 1 da dahil birçok büyük motor sporunun yönetim organı konumunda bulunan Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) bugün önemli bir konuyla gündeme geldi. Organizasyon, yaptığı kısa basın açıklamasında siber saldırıya uğradığını duyurdu.

FIA tarafından yapılan açıklamada oltalama (phishing) türündeki saldırının ne zaman gerçekleştiği belirtilmedi ancak yakın zamanda olduğu ifade edildi. Bazı verilere erişim sağlandığı da gelen bilgiler arasındaydı.

FIA’ya ait 2 adet e-posta adresine yetkisiz erişim sağlandı

Basın açıklamasına göre saldırganlar, kişisel veriler içeren FIA’ya ait iki e-posta adresine yetkisiz erişim sağlamayı başardı. Fakat başka detay verilmedi. kaç kişinin etkilendiği, erişilen verilerin neler içerdiği ve saldırganların kim veya kimler olduğu konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor. Hacker’ların veriler karşılığında bir şey isteyip istemediği de belli değil.

FIA, devamında yaşananlar ile ilgili yetkilileri bilgilendirdiğini ve gerekli tüm önlemleri aldığını ifade etti. Organizasyon, saldırıyı fark eder etmez çok kısa sürede yasa dışı erişimlerin hepsini engellediğini de ekledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER