Gündem

FETÖ kumpasıyla atıldığı askeri okula 14 yıl sonra hukuk zaferiyle geri döndü

FETÖ'den hüküm giyen Muhammet Tanju Poshor ve bölük komutanı firari Zafer Özleblebici'nin baskısı sonrası 14 yıl önce okuldan atılan Oğuzhan Mert Kaya, hukuk mücadelesi sonrası Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu'na yeniden döndü.

FETÖ kumpasıyla atıldığı askeri okula 14 yıl sonra hukuk zaferiyle geri döndü
12-09-2024 17:37
  

Ankara'da ÖZETİ| yaşayan Oğuzhan Mert Kaya, Maltepe Askeri Lisesi'ni bitirdikten sonra 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında Kara Harp Okulu'na başladı.

Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'den hüküm giyen dönemin tabur komutanı Muhammet Tanju Poshor ve bölük komutanı firari Zafer Özleblebici'nin baskısına maruz kaldı.

Kaya'ya, 2009-2010 yılları arasında çeşitli bahanelerle 46 kez disiplin cezası, 18 haftalık izinsizlik, 14 kez oda hapsi ve 14 kez de ikaz cezası verildi. O yıllarda atıcılık birinciliği olan ve aynı zamanda olimpik sporcu olan Kaya’dan, kendi isteğiyle okuldan ayrılması istendi.

Baskılara direnen Kaya, 3'üncü sınıfta GATA Sağlık Kurulu'nun düzenlediği 'kronik nitelik kazanmış psikotik bozukluk' teşhisine ilişkin sağlık raporu ve 'askeri öğrenciliğe devam edemez, askerliğe elverişli değildir' kararıyla okuldan atıldı.

AYM'DEN İHLAL KARARI

Bunun üzerine üniversite sınavına girerek Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Oğuzhan Mert Kaya, aynı anda Kara Harp Okulu'na geri dönebilmek için hukuk mücadelesi başlattı.

Kaya, Kara Harp Okulu'nda yoğun bir şekilde psikolojik baskı altında tutulduğunu ve kasıtlı olarak gerçeğe aykırı şekilde düzenlenen sağlık kurulu raporlarına dayanılarak ilişiğinin kesildiğini ileri sürerek, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, Kaya'nın yetkili başka bir hastaneden rapor alınmasını istemesine rağmen yine GATA'nın düzenlediği benzer yöndeki sağlık raporu doğrultusunda davanın reddine karar verdi.