Teknoloji

Ferrari'nin ilk elektriklisi yollarda! Ne zaman çıkacak?

İlk Ferrari elektrikli otomobili nasıl görünüyor? İtalya'da test edilen prototip internete sızdırıldı.

Ferrari'nin ilk elektriklisi yollarda! Ne zaman çıkacak?
09-09-2024 00:02

Ferrari, ÖZETİ| ilk elektrikli otomobiliyle büyük bir heyecan yaratmayı başardı. Geçtiğimiz günlerde İtalya'da test edilirken kameralara yakalanan gizemli araç, otomobil tutkunlarının merakını daha da artırdı. Peki 500 bin dolar civarında olması beklenen elektrikli otomobil ne zaman çıkacak?

İlk Ferrari elektrikli otomobili nasıl görünüyor?

Prototip olarak test edilen araç, Levante SUV'sinin makyajlanmış bir versiyonu gibi görünüyor. Ancak bazı detaylar, bu aracın sıradan bir Levante olmadığını gösteriyor. Alçaltılmış bir coupe-crossover tarzına sahip olan prototip, geniş tekerlekler ve plastik çamurluklarıyla dikkat çekiyor.

Prototipin üzerindeki kaplamaların geçici olsa da, elektrikli olduğuna işaret eden önemli ipuçları bulunuyor. Örneğin, dekoratif dörtlü egzoz çıkışları ve sarı yıldırım çıkartmaları aracın elektrikli motoruna dikkat çekiyor. Ayrıca kapalı ön ızgarası da soğutma girişine ihtiyaç duyulmadığını ortaya koyuyor.

Audi Q4 e-tron Türkiye'de satışa çıktı! İşte fiyatı

Audi Q4 e-tron Türkiye'de satışa çıktı! İşte fiyatı

Audi Q4 e-tron Türkiye fiyat listesi belli oldu. Şirketin en yeni SUV ve Sportback elektrikli modeli neler sunuyor?

Ferrari'nin ilk elektrikli aracı, test esnasında bir Maserati Purosangue SUV prototipiyle birlikte görüntülendi. Bu da boyut ve mühendislik açısından benzerlikler taşıdığını gözler önüne serdi. Ferrari'nin elektrikli motor için Purosangue platformundan yararlanabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Ferrari, elektrikli aracın resmi tasarımını henüz paylaşmadı. Bu yüzden süper otomobil, grand tourer veya spor otomobil gibi farklı seçenekler hala masada. Ancak beklentiler, aracın çoklu motorlu bir kurulumla geleceği yönünde.

Kaynaklar, Ferrari'nin ilk elektrikli aracının 2025 yılında piyasaya sürüleceğini ve 500 bin dolarlık bir fiyat etiketi taşıyacağını belirtiyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER