Ekonomi

Fahiş fiyat gerçeğini kırmak için harekete geçildi! Yüzde 10 indirimin başladığını duyurdu

Ekonomi - TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, fahiş fiyat gerçeğini kırmak için yaptığı çağrının ardından üye işletmelerin %10 indirime başladığını belirterek, süreci sabote etmek isteyenlerin indirim yapmak durumunda kalacaklarını söyledi.

Fahiş fiyat gerçeğini kırmak için harekete geçildi! Yüzde 10 indirimin başladığını duyurdu
10-07-2024 21:43

  ÖZETİ|  Haber7-ÖZEL

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, fahiş fiyat gerçeğini kırmak ve sektörü hareketlendirmek için geçtiğimiz gün üyelerine ve sektör temsilcilerine çağrıda bulunmuştu. Bingöl'ün çağrısının ardından TÜRES'e üye olmayan restoran sahiplerinin, ekonomik koşullar ve maliyet artışlarını gerekçe göstererek İndirim çağrısına 'olumsuz' cevap verdiği iddia edildi.

TÜRES ÜYELERİ YÜZDE 10 İNDİRİMİ UYGULADI

Medyaya yansıyan gelişmeler üzerine TÜRES Başkanı Bingöl, Haber7'ye açıklamalarda bulundu. Yüzde 10 indirim çağrısının Ticaret Bakanı Ömer Bolat'la yapılan istişarenin ardından alındığını belirten Bingöl, çağrıya TÜRES üyelerinin büyük bir bölümünün uyarak indirime başladığını ve menülerindeki bazı ürünlerde en az yüzde 10 olmakla birlikte fiyat düşüşü yapıldığını söyledi. Bingöl, TÜRES üyesini olmayan birçok işletmenin de yüzde 10 indirim çağrısına destek vereceğini düşündüğünü vurguladı. 



Yüzde 10 indirim çağrısına uymayan restoranların süreci sabote etmeye çalıştığını ifade eden Bingöl, "Ama onlar da eninde sonunda yapmak durumunda kalacaklar. Çünkü yan tarafından bir restoran yaptıysa diğeri yapmadıysa müşteri indirim yapanı tercih edecektir." dedi.

AREDA'NIN ANKETİ DOĞRU 

 Areda Survey'in anketinde "Kafe ve restoranların enflasyonu bahane ederek fiyatları yükseltip fırsatçılık yaptığı fikrini destekliyor musunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 64 oranında "Kesinlikle destekliyorum" cevabını da değerlendiren Bingöl, "Doğru. Zaten biz çağrıyı bu algıyı kırmak için ve yeniden vatandaşların restoranlara gitmesini sağlamak için yaptık. Şu anda biz bence çok olumlu sonuçlar alıyoruz." cevabını verdi. 

RESTORANLARDA FİYATLAR PAHALI

Türkiye'deki özellikle İstanbul'da restoranların fiyatlarının ciddi manada pahalı olduğunu ifade eden Bingöl, "Ama bu sadece restoran sahiplerinin suçu değil. Bunu biz sayın Bakanımızla da görüştük. Hammadde, işçilik, kıdem, enerji, tazminat, vergi gibi unsurlar fiyatları pahalı yapıyor. Bunun tek suçlusu lokantalar, restoranlar değil. Fahiş fiyat uygulayanlar da var tabiki ama sıkıntı bütün herkesin bu fiyatı uyguluyormuş gibi olmasında." dedi. 

TÜRKİYE'DE FİYAT KARGAŞASI YAŞANIYOR

Türkiye'de şu anda genel bir fiyat kargaşası yaşandığını da sözlerine ekleyen TÜRES Başkanı, "Bunu herkes yaşıyor. Bir yerde aynı bardak içeceğe bir mekan 100 TL derken, az ilerideki başka bir mekan 150 TL diyebiliyor. Yani ne pahalı ne ucuz kavramı koptu Türkiye'de. Nişantaşı'nda bir yer 150-200 TL'ye lahmacun satıyor. Güngören'de de fiyatlar aynı. Bu iki yerin kirası maliyeti aynı değil ki." şeklinde konuştu. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER