Gündem

Eylem Tok ve oğlunun iade süreci nasıl olacak? Aci ailesinin avukatından ilk açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Eylem Tok ve oğlunun ABD'de yakalandığını açıklamasının ardından iade sürecine ilişkin detaylar merak edilmeye başladı. Hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin aile avukatından ilk açıklama geldi.

Eylem Tok ve oğlunun iade süreci nasıl olacak? Aci ailesinin avukatından ilk açıklama
14-06-2024 22:32

Kırmızı ÖZETİ| bülten çıkarılan Eylem Tok ve Cihantimur ABD'de yakalandı! İşte aranma sebepleri

GALERİNİN DEVAMI <p>Adalet <a href=Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"><p>Kamuoyunda gündemden düşmeyen olayın sıkı takipçisi olunmasıyla Eylem Tok ve katil oğlu Cihantimur'un <a href=neden ABD'de kaçtığı yeniden gündeme geldi.

"><p>Yazar Eylem Tok ile Op. Dr. <a href=Bülent Cihantimur'un oğlu T.C. (17) aracıyla yaptığı kazada Oğuz Murat Aci'nin (29) ölümüne neden oldu.

"><p>İstanbul Eyüpsultan’daki <a href=orman yolunda 1 Mart Cuma gecesi yaşanan kaza ve sonrasında ehliyetsiz sürücü T.C.’nin annesi yazar Eylem Koç tarafından önce Mısır’a ardından da ABD’ye kaçırılması Türkiye’nin gündemindeki yerini korudu.

"><p>Polisler olayı çözmeye çalışırken Eylem Tok oğlu ile birlikte Mısır’a uçtu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kazanın 23.30'da gerçekleştiğini, anne-oğulun 04.30 uçağıyla Türkiye'den ayrıldığını açıkladı.</p><p> </p><p>Firari Cihantimur’un yakalanması için Mısırlı yetkililerle temasa geçildi.</p><p><span data-style=BASIN AÇIKLAMASI YAPTI: ADALETE TESLİM OLACAĞIZ

Yurtdışına çıkış görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından nasıl bir açıklama yapacağı merakla beklenen yazar Eylem Tok'tan basın açıklaması geldi.

"><p>Şu sözlere yer verdi:<em><br /><br /><strong>Ama annelik iç güdüsü, lütfen beni de anlayın. Ben <a href=olay yerinde insanların telefonlarını da toplamadım, bunlar doğru değil. Çok çok üzgünüm. Oradaki tüm çocuklar bizim de çocuklarımız, kazada ölen kardeşimizin ailesi bizim de ailemiz. Biz dönüp doğru olanı yapacağız ve adalete teslim olacağız. Hem kendim adına hem de oğlum adına tüm kamuoyundan içtenlikle özür diliyorum.

"><p>Kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olurken 4 kişiyi de yaralayan T.C.'nin (17), annesiyle birlikte New York'ta taksiye binerken <a href=çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

"><p>Görüntülerde Eylem Tok ve oğlunun rahat tavırları dikkat çekiyor. 17 yaşındaki T.C. gülümseyerek bir taksiye biniyor.</p><p>Amerika'da yaşayan ve o anları görüntüleyen <a href=Türk vatandaşı Gözde G. şöyle konuştu:

"><p>arasında bir sokak öteden fark ettim onları. Bu olayı yakından takip ediyordum. Yaklaştım, neşe ve kahkaha içerisinde yürüdüklerini görünce açıkçası kanıma dokundu. Rahatlıklarını görünce şok oldum.

"><p>Kazada yaşamını yitiren Oğuz Murat Aci’nin babası, T.C.’nin ailesinin dolaylı yoldan kendileriyle iletişime geçtiğini belirterek ''10 veya 12'nci <a href=gün dolaylı olarak taziyeye geleceklerini ilettiler bana fakat ben yine aynı sözümü tekrarladım; anne ile çocuk gelir teslim olur, ertesi gün buyursunlar, gelsinler taziyeye.” ifadelerini kullanmıştı.

">

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde Oğuz Murat Aci’nin yaşamını yitirdiği kazanın ardından ehliyetsiz oğlu ile önce Mısır’a ardından ABD’ye firar eden yazar Eylem Tok yakalandı.

Bakan Tunç'un Tok ve oğlunun yakalandığını açıklamasından iade süreci merak edilmeye başladı. Oğuz Murat Aci'nin aile avukatı Hacı Orhan, yakalanan şahısların iade sürecine ilişkin detayları paylaştı. 

Bakan Tunç: Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı!Bakan Tunç: Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı!

ANNE VE OĞLU İADE EDİLECEK Mİ?

Haber Global'den Şifa Kaymak'ın haberine göre; avukat Hacıyakalanma haberinden mutlu olduklarını belirterek; “İade süreci başladı. İade edilip edilmeyeceğine mahkeme karar verecek. Yargılama süreci başlayacak.” dedi.

ABD VATANDAŞI OLMASI ENGEL Mİ?

ABD vatandaşı olan T. C’nin iade edilememe ihtimalinin de olduğunu belirten Hacı “Çocuk ABD vatandaşı olduğu için sadece anne Eylem Tok’u da iade edebilirler. Bu tamamen ülke kararına kalmış. Bu ihtimal doğrultusunda anne Türk vatandaşı olduğu için onun yargılama süreci burada olacak. Buradaki suçlar orada da suç. Oğlu iade edilmemesi durumunda ise orada yargılanacak. Ama bu bir ihtimal iade edilmesini bekliyoruz” dedi.

"KISA BİR SÜRE İÇİNDE İADE EDİLEBİLİRLER"

Hacı “ne zaman iade edilirler?” sorusuna “Kırmızı bülten sonrası kısa bir sürede yakalandılar.Bu devletlerin birbirleriyle olan hassasiyetlerini gösteriyor. Kısa bir süre içinde bu iadenin yapılacağını düşünüyorum” yanıtını verdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER