Gündem

Eylem Tok davasında önemli gelişme!

Oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Eylem Tok davasında önemli gelişme!
18-06-2024 19:43

Eylem ÖZETİ| Tok ve oğlunun tutuklanmasına ilişkin detaylara ulaşıldı

GALERİNİN DEVAMI <p><strong>EYLEM TOK VE OĞLU İÇİN YOLUN SONU!</strong></p><p> </p><p>Timur Cihantimur, 1 Mart <a href=günü İstanbul’da ölümlü kazaya sebep olduktan sonra annesi Eylem Tok ile birlikte önce Mısır’a ardından da ABD’ye kaçmıştı.

"><p>ABD’de sürekli yer değiştiriyorlardı. 20 <a href=gün önce ABD’nin Boston eyaletindeki Jamaica isimli bölgede ev tuttular. Gayrimenkulu kiralarken de bir sözleşme imzaladılar.

"><p><strong>106 GÜN SONRA YAKALANDILAR</strong></p><p> </p><p>Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı ve Türkiye’nin ABD Büyükelçiliği'ndeki Güvenlik Ateşeliği, firari anne ve oğulun yerlerini tespit etti.</p><p>Kira sözleşmesinin detaylarına dahi ulaşıldı. <a href=İlk etapta İnterpol yetkililerine, akabinde de Boston Polisine zanlıların bilgileri iletildi.

"><p><strong>BOSTON POLİSİ DÜĞMEYE BASTI!</strong></p><p> </p><p>Boston Polisi düğmeye bastı. ABD'nin doğu yakası <a href=zaman dilimine göre 14 Haziran 09.30’da Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un yaşadıkları yere baskın düzenlendi.

"><p>Türkiye’de ise saatler o <a href=sırada 16.30’u gösteriyordu. Güvenlik kuvvetleri, herhangi bir direnç göstermeyen 2 ismi gözaltına aldı. Timur Cihantimur paniklese de annesi onu sakinleştirdi. Gözaltı esnasında Eylem Tok bazı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

"><p>Evde yapılan aramada bulunan 5000 dolar ise tutanağa geçirildi. Şüpheliler <a href=polis merkezine götürülürken ABD’li avukatlar da kısa sürede polis merkezine geldi.

"><p><strong>FEDERAL MAHKEMEYE ÇIKTILAR</strong></p><p> </p><p>Anne ve oğlu, Boston Federal Mahkemesi'ne çıkarıldı. Timur Cihantimur "><p><strong>18 HAZİRAN'DA TEKRAR HAKİM KARŞINA ÇIKACAKLAR</strong></p><p> </p><p>18 Haziran Salı günü tekrar hakim karşısına çıkacak olan şüphelilerin tutuklulukları bir kez <a href=daha değerlendirilecek.

"><p>Öte yandan Boston, Kanada’ya <a href=yakın bir mesafede bulunuyor. Firarilerin söz konusu bölgede ev tutmak istemelerinin bir sebebinin de, Timur Cihantimur'un ABD vatandaşı olmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. Zira ABD vatandaşları, Kanada’ya rahatça geçiş yapabiliyor.

">

Oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

ABD’de hakim karşısına çıkan Timur Cihantimur’un annesi Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 27 Haziran’da yapılmasına karar verildi.

TÜRK KURYENİN DİKKATİ YAKALATTI

İkili sürekli yer değiştirmelerinin ardından son olarak Massachusetts eyaletinin Boston kentinde lüks bir rezidansa yerleşti. Sekiz ayrı telefon hattı kullanan ve çoğu kullan-at şeklinde kullanılan telefonlardan iletişim kuran anne ve oğlu, sürekli dışarıdan yemek siparişi verdi. İkiliyi ele veren nokta da bu oldu. Eylem Tok tanınmamak için siparişi yabancı bir isim kullanarak veriyordu. Eve yakın bir restoranı tercih ediyorlardı.

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'u ABD'de Türk kurye yakalatmışEylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'u ABD'de Türk kurye yakalatmış

Bu restoranda çalışan bir Türk kuryenin tesadüfen siparişi götürmesi ve kapıda Eylem Tok ile karşılaşması anne ve oğlunun yakalanmasına sebep oldu. Yazar Eylem Tok'u tanıyan Türk kurye, polise ihbarda bulundu.

İhbar üzerine eve yapılan baskının ardından anne ve oğul yakalandı. Eylem Tok ve oğlunun üzerinde 4 ayrı sahte pasaport bulundu. Tok'un yanında 5 bin dolar nakit vardı. Evde yapılan aramada da 46 bin dolar ele geçirildi.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER