Gündem

Eski Yargıtay Üyesi'nden TÜİK'e enflasyon davası

Eski Yargıtay 7. Ceza Dairesi Onursal Üyesi, emekli Seyfettin Çilesiz, açıklanan enflasyonla gerçek enflasyonun uyuşmadığını, bu sebepten ötürü maaşına düşük zam geldiğini ve geçinemediğini belirterek, TÜİK'e dava süreci başlattı.

Eski Yargıtay Üyesi'nden TÜİK'e enflasyon davası
30-07-2024 08:27

Eski ÖZETİ| Yargıtay 7. Ceza Dairesi Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz, açıklanan enflasyonun düşük olduğunu ve geçinemediğini belirterek, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) dava sürecini başlattı.

Resmi enflasyonun gerçek enflasyonla uyuşmadığını ve bu sebeple emekli aylığına düşük zam yapıldığı için maaşının eridiğini belirten Çilesiz, TÜİK'ten enflasyon verilerinin düzeltmesini talep etti.

Emekli Yargıtay Üyesi Çilesiz, 1 Ocak - 30 Haziran 2024 dönemine ait son 6 aylık enflasyonun yeniden hesaplanarak kendisine bildirilmesini istedi.

Çilesiz'in başvuru dilekçesini TÜİK'e ileten Avukat Ali Erdem Gündoğan, 2015 yılında emekli olan müvekkili Seyfettin Çilesiz'in aylığının, TÜİK'in enflasyonu düşük hesaplaması nedeniyle azaldığını belirtti.

Sözcü'ye konuşan Gündoğan, "TÜİK enflasyonu düzeltmez ya da 30 gün içerisinde başvurumuza yanıt vermezse İdare Mahkemesi'ne dava açacağız." ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER