Teknoloji

Eski Türk Astrolojisine Göre Sizin Burcunuz Ne? - Webtekno

İnanalım ya da inanmayalım, herkes burcunun ne olduğunu bilir… Gelin bir de eski Türk astrolojisine göre burcunuz neymiş onu öğrenelim.

Eski Türk Astrolojisine Göre Sizin Burcunuz Ne? - Webtekno
11-06-2023 14:22

Onlarca ÖZETİ| yıldır pek çok bilimsel araştırma, burçlar ve astroloji konusunun hiçbir bilimsel dayanağı olmadığını göstermiş olsa da bu konuya olan ilgi asla azalmıyor. İnananlar için burçlar hayatlarını yönetecekleri bir hale bile gelirken, inanmayanlar için de bir eğlence aracı oluyor.

Günümüzde 'modern astrolojiye' göre binlerce yıllık birikimle elde edilen sonuçlarla 12 burç var. Ancak tarih boyunca farklı toplumlar gökyüzüne baktıklarında gördüklerini farklı yorumlayıp bu konuya bambaşka bakış açıları da kazandırmışlar. O toplumlardan biri de Karaçay-Balkar Türkleri olmuş…

Karaçay-Balkar Türkleri'ne göre tam 36 farklı burç varmış.

Eski Türk astrolojisi, Türk boylarının mitolojisi ve hikayeleri üzerine araştırmalar yapan bir yazar olan Sufilya Semenova (Sofi Tram-Semen) tarafından 20 yıl boyunca süren araştırmalar sonucu ortaya çıkan 'Türk Astrolojisi' kitabında yer alan bilgilere göre Türklerin Nart Boyu Hun-Karaçay Astroloji'sinde 36 farklı burç varmış.

12 yıllık hayvan takvimi, 36 yıldız grubunu ve 36 burcu detaylarıyla anlatan bu kitap, aynı zamanda Türklerin diğer kültürler ile etkileşimlerine ve mitolojik anlatılarının ne yönde geliştiğine de güzel bir örnek.

Lafı uzatmadan 36 burca ve 'kişilik özelliklerine bakalım…

Ocak ayında doğan burçlar