Gündem

Esenler'de Itrî Kültür Sanat sezonu Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açılıyor

Esenler Belediyesi’nin Türk bestekâr Buhurizâde Mustafa Itrî Efendi’ye atfettiği 2024-2025 Kültür- Sanat Sezonunun açılışı, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un teşrifleriyle gerçekleştirilecek.

Esenler'de Itrî Kültür Sanat sezonu Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açılıyor
03-10-2024 19:02

Kültür ÖZETİ| sanat sezonlarını tarihi şahsiyetlere atfetme geleneğini sürdüren Esenler Belediyesi, yeni dönemi, “Nevakâr”,“Segâh Tekbir”, “Salat-ı Ümmiye” ve “Segâh Yürük Semai” gibi unutulmaz eserlerin bestekârı Buhurizâde Mustafa Itrî Efendi’ye ithaf ediyor.

ZENGİN VE DOPDOLU KÜLTÜR SANAT PROGRAMLARININ KAPILARI ARALANACAK

Türk musikisine kazandırdığı eşsiz ve unutulmaz eserlerle silinmez izler bırakan Buhurizâde Mustafa Itrî Efendi’nin yakından tanınmasına fırsat tanıyacak pek çok çalışma, yeni sezonda sanatseverlerin ilgisine sunulacak. Musiki camiasından önemli isimlerin çeşitli projelerde yer alacağı yeni sezon, her yaştan Esenlerli için zengin ve dopdolu kültür sanat programlarının kapılarını aralayacak.

Esenler’de yeni kültür sanat sezonu, Yıldız Teknik Üniversitesi Tarihi Hamam’da düzenlenecek açılış programıyla başlayacak.

PROGRAMA TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ DA TEŞRİF EDECEK

Sanat ve siyaset dünyasından pek çok ismi bir araya getirecek program, Buhurizâde Mustafa Itrî Efendi’nin bestelerinin icra edileceği “Öz Musikimizden Sesler” konserine de ev sahipliği yapacak.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek program TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un teşrifleriyle gerçekleşecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER