Teknoloji

Ertelenip Duran Elektrikli Araç Endurance'ın Üretimi Başladı

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lordstown, birkaç yıl önce tanıttığı elektrikli pick-up Endurance'ın üretiminin nihayet başladığını duyurdu. Merakla beklenen araç, şirketin yaşadığı sorunlar nedeniyle bir türlü yollara çıkamamıştı.

Ertelenip Duran Elektrikli Araç Endurance'ın Üretimi Başladı
03-10-2022 21:04

Birçok ÖZETİ| otomobil devi, iklim hedefleri kapsamında elektrikli araç üretimini hızlandırıyor. Ayrıca Tesla gibi sadece elektrikli otomobillere odaklanan şirketlerin sayısı da hızla artıyor. 2018’de kurulan Lordstown Motors da bu şirketlerden biri.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi, 2020 yılında yıllardır geliştirmekte olduğu Endurance isimli elektrikli pick-up modelini tanıttı. Beğeni toplayan aracın ilk başta 2021 yılında müşterilere teslim edilmesi planlanıyordu; ancak yaşanan sorunlar bu tarihin ertelenmesine neden oldu. Şimdi ise otomobil ile ilgili güzel bir haber geldi.

Endurance’ın üretimi nihayet başladı: İlk araçlar 2022’nin sonunda teslim edilecek

Öncelikle yaşanan sıkıntılardan bir bahsedelim. Otomobilin üretimi, şirkete yönelik yetkililerden gelen incelemeler ve finansal problemler nedeniyle zora girdi. Öyle ki Ohio eyaleti merkezli üretici, 2021’de Endurance’ın ticari üretimi için yeterli paraya sahip olmadığını açıkladı. Bunun ardından ise şirket CEO’su ve CFO’su yaşananların ardından istifa ettiklerini duyurdu. Hatta bir ara, aracın ilk prototiplerinden biri yolda giderken alev aldı.

Tüm bu olaylar Endurance isimli kamyonetin ne zaman çıkacağı ile ilgili büyük soru işaretlerine yol açtı. Bu yılın mayıs ayında ise şirket nihayet iyi bir gelişme yaşadı. Apple’ın da tedarikçisi olan dev firma Foxxconn, Lordstown’a büyük bir yatırım yaptı. İşte bugün şimdi gelen haberler, Foxconn ile yapılan anlaşmanın Endurance’ı pozitif etkilediğini ortaya koydu.

www.idrak34.com


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER