Teknoloji

Erkek Seslerinin Duyulmamasına Engel Olan Rahatsızlık - Webtekno

Kulaklarımızın, işitme fonksiyonunu tamamen kaybetmesi ya da artık eskisi kadar net duyamaması hepimizin aşina olduğu durumlardan. Peki bazı sesleri net bir şekilde duyabilirken bazılarını tamamen duyamamamıza sebep olabilecek bir işitme rahatsızlığı olduğunu söylesek?

Erkek Seslerinin Duyulmamasına Engel Olan Rahatsızlık - Webtekno
02-09-2023 11:13

Hayatındaki ÖZETİ| erkeğin zaman zaman sesini kısmak isteyen kadınlar, buna yönelik bir işitme kaybının varlığına epey şaşıracak. Evet evet yanlış duymadınız! Bu rahatsızlığa yakalananların, erkek seslerini duyması mümkün değil.

Ters eğimli işitme kaybı olarak adlandırılan bu şaşırtıcı duruma dair ayrıntılara gelin daha yakından bakalım.

Bu rahatsızlığı diğer işitme kaybı problemlerinden ayıran özellikler neler?

1 kadın1 erkek

Düşük frekanslı işitme kaybı; müzikteki bas seslerin, erkek seslerinin ve gök gürültüsü gibi düşük perdeli seslerin algılanamaması durumudur. Elbette bahsi geçen bu ses türlerini ne kadar duyup duyamadığımız, rahatsızlığın hangi düzeyde olduğuna göre birtakım değişiklikler gösterir.

Bu işitme kaybı türünde kişi, genellikle ünsüz seslerde bir zorluk çekmemesine rağmen ünlü sesleri duymada bir hayli güçlük çeker. Örneğin karşı tarafın kurduğu cümlelerdeki "a" ve "e" seslerini karıştırması ve bir türlü anlayamaması muhtemeldir. 

Yine ters eğimli işitme kaybından muzdarip olan biri, telefon konuşmalarını pek tercih etmez.