Politika

Erdoğan-Özel görüşmesine onu ABD mi yolladı? Namık Tan’a sert salvo

CHP Milletvekili ve eski İsrail Büyükelçisi Namık Tan’ın Türkiye’nin denizlerdeki hakimiyet sahasını ifade eden Mavi Vatan doktrini aleyhindeki sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Erdoğan-Özel görüşmesine onu ABD mi yolladı? Namık Tan’a sert salvo
28-07-2024 15:07

Türk ÖZETİ| Parlamenter Gazeteci Yazarlar Birliği Başkanı ve eski AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Namık Tan’ı eleştirdi.

CHP’li Tan’ın “Mavi Vatan masalı” ifadesini bir Yunan veya farklı bir Türkiye karşıtı yetkilinin kullanabileceğine vurgu yapan Aydemir, daha önce Mavi Vatan’a “yayılmacılık” diyen eski CHP milletvekili Ünal Çeviköz’ü hatırlattı.

CHP'li Namık Tan'dan skandal açıklama! Mavi Vatan'ı hedef aldıCHP'li Namık Tan'dan skandal açıklama! Mavi Vatan'ı hedef aldı

İbrahim Aydemir şunları söyledi:

“Şu adamın konuşmasını bir dinleyin... O konuşma bir PKK’lının, bir Ermeni milletvekilinin, bir Yunanlı milletvekilinin, yahut Türkiye karşıtı bir Amerikalı milletvekilinin yapacağı konuşmanın daha üstünde Türkiye karşıtlığı içermiyor mu? Yazıklar olsun. CHP milli kıvamdan bütünüyle uzaklaşmıştır. CHP işte bu.

Ekonomik sebeplerle CHP’ye yönelen seçmene söylüyorum; CHP beka meselesidir. Türkiye karşıtı politikaların CHP zeminine yerleştirilmiş hali vardır."