Politika

Erdoğan HAK-İŞ Genel Kurulu'nda: 'Nereden geldiğini unutanlardan olmadık'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan HAK-İŞ Genel Kurulu'nda: 'Nereden geldiğini unutanlardan olmadık'
11-05-2023 13:32

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde HAK-İŞ Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunuyor. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

* HAK-İş Konfederasyonumuzun 15. Olağam Genel Kurulunda sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Kuruluşundan bu yana HAK-İş çatısı altında çalışmış herkesi tebrik ediyorum. Türkiye bugünlere sadece şehitlerimizin kanlarıyla değil, işçilerin mübarek alın terleriyle de gelmiştir. 

* HAK-İş temsil ettiği kitle itibarıyla bizim de sendikamızdır. Gençlik yıllarında İETT'de işçi olarak çalışmış bir kardeşinizim. Gazete kağıtlarına serilmiş bir sofrada yemek yemenin ne olduğunu çok iyi bilirim. İşçi kardeşlerimizin evlerine ekmek götürmek için zorluklara nasıl göğüs gerdiğini çok iyi bilirim. Tecrübe ettiğimiz bu değerler bize hep rehberlik ettik. 

* Bizden önce işçilerimizin en önemli meselesi 1 Mayıs'tı. Her zaman kan dökülürdü. Buna son vererek 1 Mayıs'ı resmi tatil yaptık. İşçi sağlığı konusunda da çok önemli adımlar attık. Ücretler konusu en hassas olduğumuz konuların başında geldi. Bugün asgari ücret 8 bin 500 lira oldu. 

AYRINTILAR GELECEK...


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER