Teknoloji

En iyi yapay zeka ile görsel oluşturma araçları! [2024]

Yapay zeka ile görsel oluşturma nasıl yapılır? Sizler için en iyi yapay zeka tabanlı hizmetleri derledik. İşte detaylar.

En iyi yapay zeka ile görsel oluşturma araçları! [2024]
30-07-2024 11:53

Yapay ÖZETİ| zekanın sürekli gelişen dünyasına adapte olmak oldukça zor. Yapay zeka araçları özellikle son dönemde görüntü oluşturma yetenekleriyle ön plana çıkıyor. Bu araçlar son yıllarda dikkate değer şekilde dönüşüm geçirdi. OpenAI DALL-E ve Stable Diffusion gibi araçlar oldukça popüler olsa da, sizler için en iyi yapay zeka görüntü oluşturma hizmetini derledik.

Yapay zeka ile görsel oluşturma nasıl yapılır?

Yapay zeka ile görsel oluşturma konusunda net bir cevap vermek mümkün değil. Buna göre önceliklerinizi anlamalı ve platformların kendine özel yönlerini test etmelisiniz. Bizim listemizde yer alan yapay zeka araçları şu şekilde:

Microsoft Designer's Image CreatorOpenAI DALL-E 3Google Gemini Imagen 2Stable Diffusion DreamStudioWombo DreamMidjourneyImage Creator

Microsoft'un DALL-E 3 modeliyle desteklenen Designer's Image Creator, detaylı kullanımı sayesinde en iyi yapay zeka görüntü oluşturucu araçlarından biri haline geldi. Hem hız hem de düşük performans ile çalışan ücretsiz araç, OpenAI teknolojisini Microsoft'un ekosistemine adapte ediyor.

Kullanıcılar, Image Creator'ı Copilot AI asistanına entegre ederek görseller oluşturabilir ve bunları günlük işlerine dahil edebiliyor.

Bilgisayar kursu nedir, ne işe yarar?

Bilgisayar kursu nedir, ne işe yarar?

Bu yazımızda sizlerle Bilgisayar kursu sertifikasının ne işe yaradığına ve bu eğitimin içeriğine bakacağız.

DALL-E 3

Orijinal DALL-E deneyimini arayanlar ise OpenAI'ın geliştirdiği DALL-E 3‘ü tercih edebilir. ChatGPT Plus aboneliğiyle birlikte kullanılabilir hale gelen araç; yüksek kaliteli ve gerçekçi görüntüler oluşturma yeteneğiyle öne çıkıyor. Görüntü düzenleme ve ChatGPT'yle entegrasyon sayesinde de dikkat çektiğini belitelim.

Imagen 2

Google'ın Gemini asistanına entegre edilen Imagen 2, Google ekosisteminde kullanılıyor. Imagen 2 modelinden yararlanan Gemini; komut başına dört görüntü oluşturarak esneklik ve farklı konseptleri inceleme olanağı sağlıyor. Google Arama ile güçlü bağı olması sayesinde de farklı hizmetlere adapte etmek mümkün.

DreamStudio

Stability AI'nın açık kaynaklı Stable Diffusion modeline dayanan DreamStudio, özelleştirme yetenekleriyle öne çıkıyor. Oluşturulan görüntülerde ince ayar yapmak için birçok seçenek sunuyor. Bu da kullanıcıların istedikleri görselleri elde etmesini sağlıyor.

Wombo Dream

Mobil odaklı yapay zeka görüntü oluşturucu Wombo Dream'in de hakkını yememek gerekiyor. Basit uygulama arayüzü ve görüntülere çeşitli sanatsal stiller uygulama becerisiyle Wombo Dream'i birçok ihtiyacınıza uygun olarak kullanabilirsiniz.

Midjourney

Son olarak Midjourney üst düzey görüntü kalitesiyle öne çıkıyor. Bu kapsamda profesyonel fotoğrafçılığa rakip görseller üretebiliyor. Kurulum süreci karmaşık ve erişimi ücretli abonelikle sınırlı olsa da, sunduğu sonuçlar ile merak uyandırdığını söylemek mümkün.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER