Politika

En beğenilen muhalefet lideri kim? Son ankette 2 isim zirve için kıyasıya mücadele verdi

2018 seçimlerini en doğru bilen anket şirketi olarak öne çıkan ORC Araştırma, muhalefet partilerine oy vereceğini belirten seçmene "En beğendiğiniz muhalefet lideri hangisidir?" diye sordu. Zirve için Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu kıyasıya bir mücadele verirken, Akşener

En beğenilen muhalefet lideri kim? Son ankette 2 isim zirve için kıyasıya mücadele verdi
11-11-2022 20:23

Türkiye ÖZETİ| adım adım seçime doğru giderken, araştırma şirketleri de anketlerine hız verdi. Şirketler, neredeyse her gün yeni bir anketle kamuoyunun karşısına çıkmaya devam ediyor. Son anket ise ORC Araştırma tarafından yapıldı. Ancak bu kez ne partiler soruldu, ne de Cumhurbaşkanlığı adaylığı.

EN BEĞENDİĞİNİZ MUHALEFET LİDERİ HANGİSİ?Muhalefet partilerine oy vereceğini belirten seçmenlerle yapılan ankette "En beğendiğiniz muhalefet lideri hangisidir? diye soruldu. Zirve için iki isim kıyasıya mücadele etti.

ZİRVEDE AKŞENER YER ALDIDikkat çeken ankette en beğenilen lider (,9 ile İYİ Parti lideri Meral Akşener oldu. Akşener'in ardından ikinci sırada %26,8 ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı. Bu iki isim arasındaki fark ise yüzde 2,1 oldu.

'En beğendiğiniz muhalefet lideri kim' diye soruldu! 2 isim liderlik için kıyasıya mücadele verdi

DEMİRTAŞ ÜÇÜNCÜ OLDUEdirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş ise yüzde 9,6 ile listeye üçüncü sıradan girdi. Yüzde 6,9 ile Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu dördüncü olurken, yüzde 6,4 ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan beşinci sırada yer aldı.

Listede sıralama şöyle devam etti:

Ümit Özdağ: Yüzde 4,3Mustafa Sarılgül: Yüzde 4Muharrem İnce: Yüzde 3.1Hüseyin Baş: Yüzde 2,6Fatih Erbakan: Yüzde 2,5Erkan Baş: Yüzde 1,5Temel Karamollaoğlu: Yüzde 1,3Diğer: Yüzde 2,1Mesut Şahin Mesut Şahin mesut.sahin@haberler.com Haberler.com - Politika
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER