Teknoloji

Empati Nedir, Nasıl Kurulur? - 2023 - Webtekno

Kimilerine göre çağımızın en büyük sorunu empati yoksunluğu çünkü birbirimizi anlamadığımız için daha acımasız davranma eğilimi gösteriyoruz. Peki empati kurmak gerçekten gerekli mi? Gelin empati nedir, nasıl kurulur, kurulduğunda ne gibi olumlu şeyler olur tüm detaylarıyl

Empati Nedir, Nasıl Kurulur? - 2023 - Webtekno
21-09-2023 10:28

Okyanusların ÖZETİ| en derinine, uzayın en uzak noktasına gidebiliyoruz ama henüz bizi biz yapan beynimizin kıvrımlarına tam olarak giremedik. Elbette ortaya atılan sayısız teori var ama zihnimizi ortaya koyup da bak ben bunları düşünüyorum ya da hissediyorum demek hala mümkün değil. İşte bu noktada devreye empati becerisi giriyor ve karşımızdakini bir şekilde anlama çabası oluşuyor.

Empati kurmaktan kavramsal anlamda bir beceri olarak bahsetsek bile aslında toplumsal yaşamın temellerini oluşturuyor diyebiliriz. Çünkü yaşamadığımız ve belki de asla yaşayamayacağımız bir şeyi yaşamış kişinin duygularını ve düşüncelerinin anlamamızın tek yolu empati kurmaktır. Gelin empati nedir, nasıl kurulur yakından bakalım ve gerçekten de anlatıldığı kadar önemli olup olmadığını görelim.

Kısaca bir tanım yaparak başlayalım: Empati nedir?

En temel tanımıyla empati; kişinin, kendisini başka bir kişinin yerine koyarak onun hissettiklerini hissetme becerisidir. Diğer insanların duygusal olarak neler hissettiğini anlamak, olaylara o insanların bakış açısı ile bakmak ve dahası, kendimizi onların yerine koymak empatidir.