Teknoloji

Elon Musk, Tesla'nın Anket Sonuçlarını Açıkladı

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Tesla'nın internet sitesinde başlattığı anketin sonuçlarını açıkladı. Yatırımcılar, kendilerine sorulan her iki soruda da Elon Musk lehine karar verdiler.

Elon Musk, Tesla'nın Anket Sonuçlarını Açıkladı
14-06-2024 09:18

Geçtiğimiz ÖZETİ| günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, milyarder iş insanı Elon Musk'ın Tesla'nın resmî internet sitesinde başlattığı bir anketten bahsetmiştik. Sadece yatırımcıların katılabildiği bu ankette, Musk'ın 56 milyar dolarlık maaş paketi ve şirket merkezinin Teksas'a taşınması oylamaya açılmıştı.

Geçtiğimiz saatlerde, bu anket sonuçlandı. Bir grup yatırımcı ve Elon Musk, firmanın Teksas'ta bulunan fabrikasında büyük bir toplantı düzenledi. "Şunu söyleyerek başlamak istiyorum: Lanet olsun, sizi seviyorum çocuklar" diyerek söze başlayan Elon Musk, her iki ankette de "Evet" sonuçlarının ağır bastığını duyurdu.

Yine de bu parayı alıp almayacağı belli değil

Elon Musk

Yatırımcıların verdiği oylar Elon Musk'ın lehine olsa da bu paranın alınıp alınmayacağı şimdilik belli değil. Çünkü Delaware eyaletinde bununla ilgili davaya bakan hâkim, anlaşmanın iptal edilmesi yönünde karar verdi. Ancak şunu açıkça söyleyebiliriz ki Elon Musk'ın artık itiraz için çok güçlü kozları var. Bakalım Elon Musk, bu kozları mahkemeye karşı nasıl kullanacak.

Öte yandan; anket sonuçlarıyla Tesla'nın genel merkezi de taşınacak. Daha önce Delaware'da bulunan merkez, yakın bir gelecekte Teksas'ta olacak. Tabii bu da Elon Musk'ın lehine bir karar. Bölge mahkemesine tepki gösteren Musk, geçmişte yaptığı bir açıklamada "Şirketinizi asla Delaware eyaletinde bulundurmayın." ifadesini kullanmıştı.

Böylelikle Elon Musk'ın Tesla'dan ayrılabileceği olasılığı da ortadan kalkmış oldu:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER