Teknoloji

Elon Musk, koca bir kuş neslini katletmekle suçlanıyor

Elon Musk ve uzay şirketi SpaceX, son zamanlarda kuşlar özelinde çevrecilerin hedefi haline geldi. Roketler, kuş nesline zarar verdi mi?

Elon Musk, koca bir kuş neslini katletmekle suçlanıyor
08-07-2024 11:41

Elon ÖZETİ| Musk'ın uzay şirketi SpaceX ve roketleri, son zamanlarda çevresel kaygıların odağı haline gelmiş vaziyette… Yeni yayınlanan bir rapora göre, şirketin Texas'taki Starbase tesisi, çevredeki hassas kuş habitatlarına ve genel ekosisteme ciddi zararlar vermiş durumda.

Elon Musk ve SpaceX, kuşlara nasıl zarar veriyor?

SpaceX'in Boca Chica, Texas'taki faaliyetleri, bölgenin benzersiz biyoçeşitliliğini tehdit ediyor gibi görünüyor. Rapor, roket fırlatmaları ve ilgili faaliyetlerin yerel kuş popülasyonlarını olumsuz etkilediğini öne sürüyor.

elon-musk-ve-spacex-roketleri-kus-neslini-katletti-mi-2

Özellikle göçmen kuşlar ve nesli tükenmekte olan türler için kritik öneme sahip olan kıyı habitatları, artan insan aktivitesi ve gürültü kirliliği nedeniyle baskı altında gibi görünüyor. Çevreciler ve bölgede yaşayan yerel halk, SpaceX'in bölgedeki varlığının etkilerinden uzun süredir şikayetçi durumdalar. Yeni gelen bu raporlar da bu endişelerin pek de haksız olmadığına işaret ediyor.

Elon Musk, son zamanlardaki favori kitaplarını açıkladı

Elon Musk, son zamanlardaki favori kitaplarını açıkladı

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, son zamanlarda en çok beğendiği ve favori kitaplarını açıkladı. İşte o liste...

Starbase tesisi, SpaceX'in Starship gibi büyük roketlerini geliştirdiği ve test ettiği yer olarak biliniyor. Bu faaliyetler, bölgeye ekonomik canlılık getirse de aynı zamanda ekosistemlere yönelik tehditleri de beraberinde getiriyor.

Rapor, roket motorlarının test edilmesi ve fırlatılması sırasında ortaya çıkan yüksek ses seviyelerinin, kuşların üreme döngülerini bozduğunu ve birçoğunun da ölümüne sebep olduğunu gösteriyor.

elon-musk-ve-spacex-roketleri-kus-neslini-katletti-mi

SpaceX, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamada, roket çalışmalarınıın çevresel etkilerini en aza indirmek için çalıştığını ve gerekli onayları aldığını belirtmişti. Ancak çevreciler, şirketin mevcut çabalarının yetersiz olduğunu ve daha kapsamlı koruma önlemlerinin alınması gerektiğini savunuyor.

Bu anlamda teknolojik gelişmelerin hayvan habitatlarına zarar veriyor olup olmadığı tartışması oldukça uzun süre devam edecek gibi görünüyor.

Peki sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

çevrecilerelon muskkuş nesliRoketspacex
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER