Teknoloji

Elon Musk'ın Tesla'dan Ayrılabileceği İddia Edildi

Tesla Yönetim Kurulu Başkanı Robyn Denholm'den Elon Musk'la ilgili önemli bir açıklama geldi. Denholm, 55 milyar dolarlık anlaşma paketinin onaylanmaması hâlinde Elon Musk'ın şirketten ayrılabileceğini söyledi.

Elon Musk'ın Tesla'dan Ayrılabileceği İddia Edildi
07-06-2024 10:32

Milyarder ÖZETİ| iş insanı Elon Musk, son dönemlerde Tesla'dan alacağı 55 milyar dolarlık gelir paketi ile gündemde. Yatırımcılar, bunun haksız kazanç olacağını ifade ederek olayı yargıya taşıdılar. Geçtiğimiz haftalarda kararını açıklayan mahkeme, anlaşmanın iptaline karar verdi.

Şimdiyse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Tesla Yönetim Kurulu Başkanı Robyn Denholm, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aracılığıyla yeni bir açık mektup yayımladı. Yatırımcılara hitap edilen bu mektupta, Elon Musk'ın Tesla'dan ayrılabileceği ifade ediliyordu. 

Elon Musk ise sessizliğini koruyor

Elon Musk Tesla'dan ayrılıyor mu?

Robyn Denholm, söz konusu anlaşmanın 2018 yılında yapıldığını ve Tesla'nın o dönemlerden beri ne kadar büyüdüğünü bir kez daha hatırlattı. Elon Musk'ın Tesla için ne kadar önemli bir isim olduğunun altını çizen Denholm, anlaşmanın reddedilmesi hâlinde Elon Musk'ın şirketten uzaklaşabileceğini söyledi. Elon Musk ise henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER