Teknoloji

Elektrikli araçlara zam kapıda: ABD'de vergi indirimi kalkıyor!

Amerika Birleşik Devletleri başkan adayı Donald Trump, göreve gelmesi halinde elektrikli araçlara uygulanan vergi indirimi için adım atacak.

Elektrikli araçlara zam kapıda: ABD'de vergi indirimi kalkıyor!
20-08-2024 12:53

ABD ÖZETİ| başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi kesimin adayı olan Donald Trump, yaptığı açıklamalarla elektrikli araç almayı düşünenleri oldukça endişelendirdi: Trump, elektrikli araçlara karşı olmadığını ancak göreve gelmesi halinde elektrikli araçlara uygulanan vergi indirimi için adım atmayı düşündüğünü belirtti. İşte detaylar…

ABD'de elektrikli araçlara 7.500 dolarlık vergi indirimi uygulanıyordu

Pennsylvania'nın York kentinde bir kampanya etkinliği sırasında Reuters'a açıklamalarda bulunan Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, seçilmesi halinde elektrikli araç alımlarında uygulanan 7.500 dolarlık vergi indirimini kaldırmayı düşündüğünü belirtti.

abdde-elektrikli-arac-vergi-indirimi-kalkiyor-3

Trump, elektrikli araçlara karşı olmadığını, ancak benzinli araçlar ve hibrit araçlar da dahil olmak üzere tüm seçeneklere açık olduğunu belirterek, elektrikli araçların büyük bir hayranı olduğunu, buna karşın benzinli ve hibrit araçların gelecekte ortaya çıkarabileceği seçeneklerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Şaka değil: Elon Musk, Donald Trump yönetiminde bakan olabilir!

Şaka değil: Elon Musk, Donald Trump yönetiminde bakan olabilir!

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, yeni dönemde Elon Musk için yönetimde bir yer vermeyi düşünüyor. İşte detaylar...

Trump, Biden yönetiminin otomobil üreticilerini daha fazla elektrikli ve plug-in hibrit araç üretmeye teşvik eden kurallarını da kaldıracağını söyledi. Maliyet ve batarya menzili sorunları nedeniyle elektrikli araçları çok daha küçük bir pazar olarak değerlendirdiğini ifade etti.

abdde-elektrikli-arac-vergi-indirimi-kalkiyor-2

Eski başkan, Detroit Üçlüsü olarak bilinen otomobil üreticilerinin ve diğerlerinin Meksika'dan ABD tüketicileri için araç ihracatını caydırmak için yeni tarifeler uygulayacağını ve Çinli otomobil üreticilerinin ABD pazarı için Meksika'da yeni tesisler kurmasını engelleyeceğini de sözlerine ekledi.

Bu gelişmeler, otomotiv endüstrisinin geleceği ve ABD'nin enerji politikaları açısından önemli tartışmaları beraberinde getiriyor. Önümüzdeki dönemde, bu konuların ABD başkanlık seçimlerinde önemli bir gündem maddesi olması beklenirken, yaşanan bu gelişmelerin elektrikli araç fiyatlarına nasıl yansıyacağı da şimdiden merak konusu…

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Read this news article in Englishelektrikli araçelektrikli otomobilTeslavergi indirimi
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER