Gündem

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen MEB'in davetine gitmedi: Amaçları bağcıyı dövmek

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, görüş alışverişinde bulunmak amacıyla dün akşam düzenlenen toplantıda tüm eğitim sendikalarını davet etmesi üzerine ters köşe olan Eğitim-İş ve Eğitim-Sen; davete icabet etmedi.

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen MEB'in davetine gitmedi: Amaçları bağcıyı dövmek
25-06-2024 13:58

Eğitim ÖZETİ| politikaları konusunda sendikaların görüş ve önerilerini almadığı iddiasıyla hemen her platformda MEB’e muhalefet etmeyi görev bilen Eğitim-İş ve Eğitim-Sen, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, görüş alışverişinde bulunmak amacıyla dün akşam düzenlenen toplantıda tüm eğitim sendikalarını davet etmesi üzerine ters köşe oldu. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sendikalarını dün akşam düzenlenen yemekli toplantıya davet etti.

GÖRÜŞMEKTEN KAÇTILAR

Eğitim öğretim ve bilim hizmetleri alanında faaliyet gösteren yaklaşık 50 sendikanın davet edildiği toplantıda, eğitim politikalarına ilişkin birçok konu tartışıldı. MEB’e en fazla eleştiri yapan bu sendikaların görüşmekten kaçarak söz konusu toplantıya katılmaması dikkat çekti. 

MEYDANLARDA ŞOV YAPMAKLA YETİNİYORLAR

Yürütülen eğitim politikalarına ilişkin MEB ile iş birliğinden kaçınan, sadece meydanlarda şov yapmayı tercih eden Eğitim-İş Başkanı Kadem Özbay ile Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak’ın davet edildiği toplantıya katılmayacağını açıklaması üzerine; “Amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek”, “Yine minderden kaçtı”, “Meydanlarda mangalda kül bırakmayanlar, iş masaya gelince kaçacak delik arıyorlar.” yorumlarına neden oldu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER