Sağlık

Eczacılar 16 Ekim'de Ankara'da mitingde

İstanbul Eczacı Odası (İEO) Başkanı Pınar Özcan, eczacıların istemlerine karşılık bulamadıklarını belirterek 46 bini aşkın eczacının 16 Ekim’de Ankara’da “hak gasplarına karşı dur diyeceğini” söyledi.

Eczacılar 16 Ekim'de Ankara'da mitingde
08-10-2022 02:12

İEO ÖZETİ| Başkanı Özcan, 16 Ekim’de 46 bini aşkın eczacının “kalıcı çözüm” istemiyle Ankara’da miting düzenleyeceğini duyurdu.

Açıklamada, son dönemde sıklıkla yaşanan ve hastaları mağdur eden ilaca erişim sorunlarına kalıcı çözüm bulunması gerektiğini ısrarla vurgulamalarına karşın istemlerine karşılık verilmediğini belirten Özcan, şunları kaydetti:

“Bugün hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı ve maalesef bu fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor. Biz eczacılar hiçbir sorumluluğumuz olmamasına rağmen sahada hasta ve eczacıyı karşı karşıya getiren, ilaç fiyat farklarından kaynaklı sıkıntıları defalarca dile getirdik. Stratejik personel olarak kamuda görev yapan meslektaşlarımızın uğradığı hak kayıplarının kabul edilemez olduğunu ifade ettik. Ama görmezden gelindik, yok sayıldık. Sesimizi 16 Ekim Pazar günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz Büyük Eczacı Mitingi’nde yükselteceğiz.”

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER