Ekonomi

Dünyanın en büyük şirketi Walmart Türkiye'ye giriş yapıyor

Ekonomi - Dünya genelinde 2 milyonun üzerinde çalışan sayısı ile dünyanın en büyük şirketlerinden olan ABD'li perakende şirketi Walmart'ın Türkiye'ye giriş yapmaya hazırlandığı bildirildi.

Dünyanın en büyük şirketi Walmart Türkiye'ye giriş yapıyor
25-10-2024 18:03

ABD ÖZETİ| merkezli perakende devi Walmart'ın Türkiye pazarına adım atmaya hazırlandığı bildirildi. Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Başkanı Tankut Turnaoğlu, Walmart'ın Türkiye’den çeşitli kategorilerde tedarike başlayacağını duyurdu ve "Mobilya ve dondurulmuş gıda gibi ürünlerle ilgili alımlar yapılacak," dedi.

TÜRKİYE'DE TEDARİK MERKEZİ KURACAKLAR
Walmart’ın Türkiye’de bir ofis açma hazırlığında olduğunu belirten Turnaoğlu, ABD perakende sektöründe yüzde 10-15 oranında paya sahip şirketin Türkiye'yi stratejik bir tedarik merkezi olarak gördüğünü ifade etti.

 Walmart Inc.

İstanbul’da düzenlenen AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkelerden hükümet yetkilileri, iş dünyası liderleri ve yatırımcılar bir araya gelerek ekonomik iş birlikleri ve ticari ortaklıkları güçlendirme fırsatlarını ele aldı. Turnaoğlu, 12 ülkenin Amerikan Şirketler Derneği çatısı altında toplandığını ve Türkiye'nin Avrasya’daki merkezi konumunun vurgulandığını belirtti.

SAVUNMA SANAYİİNDE İŞ BİRLİĞİ

Turnaoğlu, iki ülke arasında savunma sanayii alanında da iş birliğinin geliştiğini belirterek, "Boeing’in Türkiye’deki yatırımları ve General Electric’in Türk şirketleriyle iş birlikleri mevcut. Sivil havacılık ve enerji alanlarında da güçlü bir ortaklık sağlanmış durumda," dedi.

 Walmart Inc. kimdir ne iş yapıyor?Kuruluş Yılı: 1962Kurucu: Sam WaltonMerkez: Bentonville, Arkansas, ABDSektör: PerakendeÜrünler: Gıda, giyim, elektronik, ev eşyaları, mobilya, kişisel bakım ürünleri, dondurulmuş gıda ve daha fazlası.Çalışan Sayısı: 2.3 milyon (2021 itibarıyla, dünya genelinde)Dünya Genelindeki Mağaza Sayısı: 10,500'den fazlaPazar Payı: ABD perakende pazarında en büyük paya sahip şirket.Finansal Performans: 2023 mali yılı itibarıyla, yıllık gelir 611.3 milyar USD.
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER