Gündem

Diyanet 2025 Hac kurası ne zaman çekilecek? Hac ayları hangileridir?

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün duyurusuna göre hac kayıt güncelleme işlemleri tamamlandı. Peki 2025 hac kuraları ne zaman çekilecek? Diyanet 2025 hac kura çekimi hangi tarihte olacak?

Diyanet 2025 Hac kurası ne zaman çekilecek? Hac ayları hangileridir?
13-10-2024 14:03

Diyanet ÖZETİ| İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yoğun talep üzerine 2025 yılı hac kayıt yenileme işlemlerinin yeniden erişime açıldığını açıklamıştı.

Hac kayıt güncelleme işlemleri, 11 Ekim 2024 Cuma günü sona erdi. Güncelleme işlemlerinin sona ermesinin ardından gözler hac kurası tarihlerine çevrildi. Peki 2025 hac kurası ne zaman çekilecek? Hac kura tarihleri belli oldu mu?

2025 HAC KURASI ÇEKİLDİ Mİ? NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2025 hac kuralarının ne zaman çekileceği belirsizliğini koruyor.

Geçtiğimiz yıl kura çekimi 2 Kasım tarihinde gerçekleşmişti. Bu doğrultuda hac kuralarının Ekim ayının sonuna doğru ya da Kasım ayının başlarında kuraların çekilmesi bekleniyor.

Resmi bir açıklama geldiğinde haberimizi güncelleyeceğiz.

HAC AYLARI HANGİLERİDİR?

Hac ayları, hicrî takvimdeki Şevvâl ve Zilkade aylarının tamamı ile Zilhicce ayının ilk 10 günüdür. İhrama bu aylar içerisinde girilmesi gerektiğinden dolayı bu aylara hac ayları denilmiştir. Bu zamanlara hac ayları denmesi, hac menâsikinin bu aylardan herhangi birinde bitirilebilmesi açısından değil, haccın şartı olan ihrama Şevvâl’den itibaren girilebilmesi bakımındandır.

Bu süre içerisinde ihrama girerek, haccın iki temel rüknünden biri olan ve sadece Zilhicce’nin dokuzuncu günü öğle vakti ile onuncu günü fecr-i sâdık arasında yapılabilen Arafat vakfesini yapan kimsenin haccı geçerli olur. Haccın diğer rüknü olan ziyaret tavafı ise kurban bayramı günlerinde eda edilmekle birlikte, bugünlerde yapılamaz ise cezasını yerine getirmek kaydıyla, daha sonra da yapılabilir ve bu tehir, o seneki haccın geçersiz sayılmasına sebep olmaz (Kâsânî, Bedâi‘, 2/132-133).


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER