Politika

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 3. Dünya Savaşı riski var

Çatışma bölgelerinde son durum ne? İşgalci İsrail, Lübnan'a saldıracak mı? Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuk olduğu televizyon programında, 'Dünya, 3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı. Biz bunu ciddiye alıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 3. Dünya Savaşı riski var
24-06-2024 22:12

Dışişleri ÖZETİ| Bakanı Hakan Fidan konuk olduğu Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı ve kritik açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan'ın açıklamaları şöyle:

Küçüklüğümden beri Türk milli güvenlik sistemine bütün olarak bakmaya odaklanmış biriyim. Bunun askeri, istihbarı birçok ayakları var. Bütün milli güvenlik disiplinlerinin alt dallarının kendine has özellikleri var. Dışişleri Bakanlığı'nda MİT'ten daha stratejik konularda yer alıyorsunuz. MİT'te ağırlıklı olarak operasyonel, kontrespiyonaj, istihbarat toplama oluyordu. Şimdi o bilgiyi kullanan makamdayız. Dışişleri Bakanlığı'nda kapalı ve açık kaynaktan çok bilgiye ihtiyacınız var. Zihinsel, stratejik, perspektif olarak bakanlığın sorumluluğu biraz daha ağır.

Bayramın birinci günü İsviçre'de Ukrayna Barış Konferansı vardı. Oraya görevlendirmişti sayın Cumhurbaşkanı. İkinci günü döndüm, annemin elini öpmeye gittim. Bayram esnasında da uluslararası ilişkilerde olaylar durmuyor. Sürekli mesai gerektiriyor. Bayramda bir yere gitmedim, burada Ankara'daydım.