Teknoloji

Discord'un Yasaklı Olduğu Ülkeler

Discord, bugün alınan bir kararla Türkiye'de erişime engellendi. Son 24 saatte platformu yasaklayan ikinci ülke olduk. Peki Discord ülkelerde yasak? Gelin bir bakalım.

Discord'un Yasaklı Olduğu Ülkeler
09-10-2024 09:53

Son ÖZETİ| zamanlarda tehdit, şantaj, cinsel taciz gibi suçlara ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle gündemde olan Discord, bugün alınan bir kararla ülkemizde erişime engellenmişti. Şu anda anlık mesajlaşma ve sesli sohbet uygulamasına Türkiye’den erişilemiyor.

Peki Discord, Türkiye dışında başka ülkelerde de yasak mı? Sayısı çok fazla olmasa da dev platformun kullanılamadığı bazı ülkeler var. Bu ülkeleri aşağıdan görebilirsiniz.

Discord’un yasaklı olduğu ülkeler:

TürkiyeRusyaİranOmanÇinBirleşik Arap EmirlikleriKuzey Kore

Yukarıdan da görebildiğiniz gibi Discord’un yasaklı olduğu bazı ülkeler var. Bu ülkelerin büyük çoğunluğunun kısıtlamalar getirmeleriyle bilinen ülkeler olması dikkatlerden kaçmıyor. Bugün itibarıyla Türkiye de aralarına katılmış durumda.

Aslında Discord, düne kadar Rusya’da da açıktı. Ancak ülkedeki yetkililer, dün öğlen saatlerinde aldıkları bir kararla platformun yasaları ihlal ettiğini ve erişimin engellendiğini duyurdu. Bundan kısa süre sonra da ülkemizden de benzer bir hamle geldi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER