Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Destici, çocuk istismarına yönelik ile ilgili kurulacak araştırma komisyonu ile ilgili, "Bu utanç verici hadiselerle, maalesef ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada devletler, milletler mücadele etmekte. Mücadeleden de yüzde 100 sonuç alma noktasında, aciz kaldığı konuların başında geliyor. Meclis gündemine alınması ve tüm siyasi partilerin katkı sağlaması ile hepimizin muzdarip olduğu, kamu vicdanının onaylamadığı, kamu vicdanının zarar gördüğü söz konusu suçların önlenmesi için belirgin bir ilerleme sağlanmasını ümit ve temenni ediyorum" diye konuştu.
'EKONOMİ, EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ'
Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birinin ekonomi olduğunu kaydeden Destici, ekonomiye ilişkin düzenlemeleri anlattı. Destici, asgari ücrete yapılan zammın vatandaşı rahatlattığını belirterek, "Israrla söylüyorum. Türkiye'de asgari ücret, asgari geçim rakamı olarak biliniyor ve yaygın görüş bu. Halbuki öyle olmadığını biz biliyoruz. Bunun için mutlaka en kısa zamanda 4 kişilik aile için farklı, 3 kişilik aile için farklı bir asgari hane geçim rakamının belirlenmesini ve bunun altında hanesine gelir giren vatandaşlarımıza aradaki farkın devlet tarafından ödenmesini teklif ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Destici, anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Bizim beklentimizi Meclis'teki tüm partilerin desteği ile 400'ün üzerinde bir oyla kabul edilmesi ve anayasa değişikliğinin gerçekleştirilmesi. Bu olmazsa, mutlaka referanduma gidecek ve milletimiz çok net şekilde kararını verecektir" dedi.
'SİYASİ BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Anayasa'nın 66'ncı maddesindeki 'Türklük' tanımı ile ilgili açıklamasına eleştiri getiren Destici, "Düpedüz PKK'nın ve onun siyasi şubesi HDP'nin diliyle konuşuyor yani siyasi bölücülük yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Nurşirevan Elçi'nin 'yerel yönetimlerin güçlendirilmesi' ve 'özerklik' açıklamasına da değinerek, "Sayın Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında Elçi'nin açıklamalarına katılmakta mıdır, katılmamakta mıdır? Özerklikten yana mıdır, değil midir, bunun cevabını net olarak vermelidir" dedi.
'BİRKAÇ HAFTA ÖNE ALINABİLİR'
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin tarihinin erkene alınma ihtimali ile ilgili konuşan Mustafa Destici, şöyle dedi:
"En geç tarih 18 Haziran. Bunun öncesine alınabilir mi, alınabilir. Seçimin saÄŸlıklı yapılabilmesi, vatandaÅŸların oyunu kullanabilmesi için belki tarihin birkaç hafta öne alınması gündeme gelebilir. Seçim kararı 2 türlü alınır. Meclis 360 çoÄŸunlukla alırsa, 3 aylık bir zaman dilimi lazım. CumhurbaÅŸkanı karar alırsa 2 aylık bir zaman dilimine ihtiyaç var. Ne Cumhur Ä°ttifakı ne de muhalefet 360'ı buluyor. Dolayısıyla Meclis'in seçim kararı alması gibi bir ihtimal yok ÅŸu anda. Seçim Yasası'nın uygulanması için 6 Nisan'ı geçmesi gerekir. Burada bir uzlaÅŸma olmayacağı için seçim kararını Meclis deÄŸil; CumhurbaÅŸkanımız alır. Orada da 2 aylık süre zaten yeterlidir."Â
Editor : Åžerif SENCER