Teknoloji

Depremi Engellemek İçin 13 Kişiyi Öldüren Seri Katil

Depremi durduracağını düşünerek seri cinayetler işleyen Herbert Mullin’in tüyler ürpertici hikâyesini anlatacağız. Tam olarak kafasından neler geçiyordu, sonra ne olmuştu?

Depremi Engellemek İçin 13 Kişiyi Öldüren Seri Katil
01-07-2024 23:33

1970’li ÖZETİ| yıllar ABD için âdeta bir seri katil panayırıydı. Hiç şüphesiz bu seri katiller arasında en ilginçlerinden biri Herbert Mullin’di.

Kendi neslinin atanmış lideri olduğunu ve depremi engelleyeceğini düşünen Mullin, üst üste pek çok cinayet işlemişti. Hazırsanız kan donduran hikâyesini anlatmaya başlayalım.

Oldukça sıradan başlayan bir hayat, uçurumdan aşağı yuvarlanacaktı.

katil

18 Nisan 1947 tarihinde sıradan bir ailenin içine doğan Herbert Mullin’in eğitim hayatı da oldukça parlak görülüyordu ancak liseden sonra kırmızı alarmlar yavaş yavaş çalmaya başlamıştı. Henüz 19 yaşındayken uyuşturucu bağımlısına dönüşen Mullin’in çevresindeki bazı arkadaşları hayatını kaybetmişti.

Bağımlılığından kurtulmak için tedaviye başlasa da bir sonuç alamadı. Ayrıca şizofreni başlangıcı olduğu düşünülüyordu ve genç adamın hayatı her geçen gün daha kötü bir hâl alıyordu. 23 yaşındayken şizofreni tanısı kesinleşmişti.

Şizofreni hastalığı onu gittikçe daha kötü bir duruma sokuyordu.

cinayet

Mullin'in depremlere karşı bir takıntısı vardı ve doğum günü olan 18 Nisan'ın önemli olduğuna inanıyordu çünkü bu, 1906 San Francisco depreminin yıl dönümüydü. Mullin, paranoyalara başlamıştı. Kendi doğum günü ile deprem arasında bağlantılar kuruyordu ve en sonunda bu depremi önleyecek kişi olabileceğine kendini ikna etmişti.

Büyük bir yıkımın önüne geçmek için küçük kayıplar vermesi gerektiği motivasyonuyla hareket eden genç adam, cinayetlerine başladı. Beyzbol sopasıyla öldürdüğü ilk kurbanını gördüğünde iç sesi ona “İnsanlığı kurtarmak için onu öldür!” talimatı vermişti. Bir sonraki kurbanı ise bir üniversite öğrencisiydi. Onu da bıçaklayarak öldürüp ceset parçalarını yola atıp gitmişti. 

Depremin olmaması, yaptığı şeyin doğru olduğunu kanıtlıyordu ona göre.

seri katil

Mullin, günah çıkarma ayinine gidip işlediği cinayetleri itiraf ettikten sonra Peder’in de canını aldı. Daha sonra aynı gün içinde 5 kişiyi, gittiği kamp alanında ise birkaç genci daha öldürdü. İnanışı, kurbanları onunla telepati yapıp öldürülmelerine izin verdiği yönündeydi.

Son hedefini ise herkesin önünde öldürme girişiminde bulunacaktı. Tabii ki böyle bir şeyi yapmaya kalkışınca yakalandı ve yeterli kanıt olan 10 cinayetten müebbet hapis cezası aldı.  Mahkemede, kendi neslinin atanmış lideri olarak seçildiğini ileri sürdü. Mullin, 18 Ağustos 2022'de, 75 yaşındayken hapishanede doğal nedenlerden öldü.

Kaynaklar: Criminal Minds Wiki, The Serial Killing Saviour

Gerçek suç temalı diğer içeriklerimiz:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER