Afet ÖZETİ| durumlarında mahalle örgütlenmelerini konu alarak gençleri geleceğin güvenli toplumlarına katkıda bulunmaya çağıran etkinlik, odağının karşılığını ekiplerin geliştirdiği inovatif fikirler ile buldu.
7-11 Ağustos’ta başlayan bilgilendirme seminerleri ile etkinlik öncesinde konuyu özümseyen ve tanışma etkinlikleri ile ekipleşen takımlar 17-18 Ağustos’ta gerçekleşen programda afet odaklı projeleri tamamladı.
Etkinlik boyunca alanında uzman isimlerden mentorluk desteği alan, gerçekleştirilen etkinlikler ile akran öğrenmesi noktasında birbirleri ile fikirlerini geliştiren ekipler 36 saatin sonunda finalize ettikleri projeleri seçkin isimlerden oluşan jüri ile paylaştı.
36 SAAT BOYUNCA BÜYÜK DEPREMLER ELE ALINDI
Marmara Belediyeler Birliği’nin uzman kadrosu, Üretken Akademi’nin deneyimli ekibi ve Superpool’un mentorluk destekleri ile ekipler konu hakkında çok değerli deneyim paylaşımlarını yakalama fırsatı buldu.
Kahramanmaraş depremleri sonrasında, Düzce depremi yıldönümü olan 17-18 Ağustos tarihlerinde fiziksel olarak düzenlenen Marmarathon’a toplam 60 kişinin oluşturduğu 15 ekip katıldı. Farklı disiplinlerden oluşturulan gruplar, 36 saat boyunca birlikte çalışarak, afet durumunda mahalle ölçeğinde dayanışmayı artırmak için yeni stratejiler ve çözümler geliştirdi.
Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Arslan’ın açılış konuşmaları ve Üretken Akademi Kurucu Ortağı Kadir Can Kırkoyun’un eğitimleri ile başlayan etkinlik kapsamında ilk gün Avcılar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Rana Seymen ve Expert Group Ceo’su Selami Balcı’nın katıldığı ANTASET CEO’su ve Üretken Akademi yöneticisi Hasan Ustaosmanoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen panel ile devam etti. Geceyi uykusuz bir şekilde proje geliştirerek geçiren ekipler 36 saatin sonunda jüri karşısına çıkabilmek için aralıksız çalışmalarını sürdürdü.
TAKIMLAR GELİŞTİRDİKLERİ PROJELERLE JÜRİ KARŞISINA ÇIKTI
Bir fikir üretme maratonu olarak gerçekleştirilen Marmarathon, kentleri ve toplumu afetler karşısında daha dirençli kılabilmek adına, mahalledeki dayanışmanın, yerinde müdahalenin, birlikte çalışmanın ve afetlere hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak gençlerin geleceğin güvenli toplumlarına katkıda bulunmasına kapı araladı.
Etkinlik sonunda jüri karşısına çıkan takımlar geliştirdikleri projeleri kendileri için belirlenen sürede hazırladıkları profesyonel sunumlar ile aktardı. Jüri heyetinde MBB Genel Sekreteri Cemil Arslan, MBB Eğitim ve Projeler Müdürü Görsev Argın Uz, DİTOP Kurucusu Okan Özbay, Üretken Akademi Kurucu Ortağı Kadir Can Kırkoyun, ANTASET CEO’su Hasan Ustaosmanoğlu, İPA Uzmanı Sidar Ökdemir ve Superpool yöneticisi Beyza Gürdoğan yer aldı.
Dereceye giren ekipler kazandıkları para ödülünün yanı sıra Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Marmara Urban Forum - MARUF23’te sunum yapma hakkı da kazandı. Dereceye giren ekiplere birinciye: 10.000 ₺, İkinciye: 7.500 ₺, Üçüncüye: 5.000 ₺, Jüri özel ödülü kazanan ekibe de 4.000 ₺ hediye edildi.
Editor : Şerif SENCER