Gündem

Deniz Ticaret Odası deprem bölgesinde okul yapacak

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, deprem bölgesindeki depremzede çocuklar için okul ya da sınıf yaptırmak amacıyla bir yardım kampanyası başlatmaya hazırlandıklarını söyledi.

Deniz Ticaret Odası deprem bölgesinde okul yapacak
28-02-2023 15:56

Deniz ÖZETİ| Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi’nin Şubat ayı meclis toplantısında 10 ilde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli deprem afeti oldu. 

Bölgedeki afetzede çocuklar için okul ya da sınıf yaptırmak amacıyla bir yardım kampanyası başlatmaya hazırlandıklarını belirten DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, mecliste yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “İlk gün itibarı ile başladığımız çalışmalarda 23 TIR yardım malzemesi gönderdik, günlük 500 kişiye yemek dağıtımı yapıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altındaki İzmir’deki melek odalarıyla birlikte 43 milyon lira civarında yardım toplanıldı. Bundan sonraki bu yardımlar düzen içerisinde ve kalıcı olmalı. Aynı şeyi İzmir depreminde de yaşadık. Bundan sonra neye ihtiyaç olacaksa DTO içinde olacak. Şu anda artık neyin ihtiyaç olduğunu net olarak biliyoruz. Onun için de elimizden geleni yapacağız. Gerçekten büyük bir felaket yaşadık. Hala etkisi devam ediyor. Umarım bir şeylerden ders alırız.”


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER