Teknoloji

Delta Aquariid meteor yağmuru başlıyor! Yıldız Şovuna hazır olun

Delta Aquariid meteor yağmuru, Temmuz 2024'te gökyüzünü aydınlatacak. Bu yıl meteor yağmuru ve yıldız kaymalarının keyfini çıkarın.

Delta Aquariid meteor yağmuru başlıyor! Yıldız Şovuna hazır olun
17-07-2024 01:08

Delta ÖZETİ| Aquariid meteor yağmuru bu hafta başlıyor. Gece gökyüzünde saatte 20'ye kadar yıldız kayması olacak. Bu yılki meteor yağmuru, gözlemciler için ideal koşullar sunacak. Delta Aquariid meteor yağmuru, Dünya'nın gökyüzünü aydınlatmaya hazırlanıyor. Her yıl düzenli olarak gerçekleşen bu görsel şölen, bu yıl ideal gözlem koşullarında zirve yapacak. Peki ne zaman izlenecek?

Delta Aquariid meteor yağmuru ne zaman başlıyor?

Amerikan Meteor Topluluğu'na göre, Delta Aquariids, 18 Temmuz – 21 Ağustos tarihleri arasında aktif olacak. 29-30 Temmuz gecesi zirveye ulaşacak. Ancak, bu meteor yağmurunun geniş bir zirve dönemi bulunuyor. Delta Aquariids ile beraber diğer meteor yağmurunun aktif olduğu bir döneme giriliyor.

Delta Aquariid meteor yağmuru başlıyor! Yıldız Şovuna hazır olun

Meteor yağmuru, 96P/Machholz adlı bir dizi kuyruklu yıldızın iç güneş sisteminde bıraktığı toz ve enkaz tarafından oluşacak. Meteor dağılımının zirvesinde saatte 20 kadar meteor beklenmektedir. Yılın en yoğun ve popüler meteor yağmurlarından biri olan Perseid meteor yağmuru da Delta Aquariids ile bir araya gelecek. Bu birleşim 14 Temmuz – 1 Eylül tarihleri arasında aktif olacak. 12 Ağustos'un erken saatlerinde zirve yapacak.

Bilim dünyası şaşkın: Bir meteorda uzaylı teknolojisi bulundu!

Bilim dünyası şaşkın: Bir meteorda uzaylı teknolojisi bulundu!

Bir Harvard astrofizikçisi, dünyaya düşen bir meteorun içinde uzaylı teknolojisi parçalarının barındığını iddia etti. İşte detaylar...

Her iki meteor yağmuru da çıplak gözle izlenebilir. Yaklaşan gezegenler ve kuyruklu yıldızlarla birlikte gökyüzünde muhteşem bir manzara bizleri karşılayacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER