Haber7 ÖZETİ| – ÖZEL
Cumhuriyet gazetesi, bugünkü manşet haberinde
‘Anadolu liselerinin içi boşaltıldığını’ iddia ederek 3’üncü sayfasında yer verdiği “İmam hatipe döndü” başlıklı haberiyle imam hatipleri ve “Din, Ahlak ve Değerler” grubundaki dersleri hedef aldı.
“DİN VE AHLAK DERSLERİNE 2 SAAT EKLENDİ” RAHATSIZLIĞI
Ders çizelgesinde değişiklik olduğu belirtilen haberde, Anadolu liselerinin ‘proje okulları’ haline getirilerek kalitesinin düşürüldüğü iddia edildi. Yabancı dilin azaltıldığı iddia edilirken “Din, Ahlak ve Değerler” grubundaki derslere 2 saat ilave edildiğine vurgu yapıldı.
İMAM HATİPLERE ‘BAŞARISIZLIK’ YAFTASI
İmam hatipler için başarısızlık imajı çizilen haberde, velilerin “Çocuğumuza yoğun din eğitimi vermek istesek imam hatiplere göndeririz. En iyisi Anadolu liselerinin tabelalarını imam hatiple değiştirsinler, zaten müfredat aynı oldu artık. Lise giriş sınavına da gerek yok, iyi lise diye bir şey kalmıyor” dediği öne sürüldü.
Cumhuriyet’in iddiayı dayandırdığı lise yöneticisi ve velilerin kim olduklarını belirtmemesi dikkat çekti.
UYUŞTURUCUYA KARŞI MANEVİ DESTEK RAHATSIZ ETTİ
Cumhuriyet gazetesi aynı sayfada yine 2023 Milletvekili Seçimleri’ne göre halkta sadece yüzde 1 karşılığı olan Türkiye İşçi Partisi’nin sözde raporunu haberleştirdi.
“Psikolog yerine imam” başlıklı haberde, gençlerin uyuşturucu bataklığına düşmemesi için KYK yurtlarına ‘manevi danışman’lar atandığı belirtildi. TİP ve Cumhuriyet’in rahatsız olduğu atamanın amacının, uyuşturucuyla mücadelede üniversite öğrencilerinin maneviyatını güçlendirmek olduğu kaydedildi.
'UYUŞTURUCU' İLE İLGİLİ SKANDAL İFADELER
Cumhuriyet gazetesi, TİP’in sözde raporundaki uyuşturucuyla ilgili bölümüne özel bir yerdi. Dindar nesil için 'kindar' ifadesini kullanıldığı rapordaki uyuşturu bölümü için atılan başlıkta, “Kindar nesil için uyuşturucu” ifadeleri kullanıldı.
Uyuşturucunun devlet eliyle yaygınlaştırıldığı iftirasının atıldığı raporda şu skandal ifadeler kullanıldı:
“Uyuşturucu kullanımının da öğrenciler arasında yaygınlaştığı vurgulandı. Raporda, ‘Bunun sebebi uyuşturucu ticaretinin devlet eliyle yaygınlaştırılan bir rant kapısı olması. İktidarın iddia ettiğinin aksine temel amaçları uyuşturucu ile mücadele etmek değil kamusal hayatın her alanına saldırmak için bir araç olarak dini ve dini değerleri araçsallaştırmaktır’ değerlendirmesinde bulunuldu.”
______________
İMAM HATİPLİLERİN BAŞARISI GÖZ DOLDURUYOR
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından açıklanan “Türkiye'nin Özgün Eğitim Modeli İmam Hatip Okulları 1913-2022” raporunda, seküler kesim tarafından hedef alınan imam hatip okullarının başarılarıyla göz dolduruyor.
Rapora göre; İmam hatiplerin Türkiye’deki tüm okullar içindeki oranının yüzde 13,49 olduğu kaydedildi.
İMAM HATİPLERDE FEN LİSESİ İLE EŞİT MÜFREDAT
İmam hatip liselerinin müfredatında İslami ilimler yüzde 30 oranında bulunurken fen ve sosyal bilimler yüzde 70 oranında yer alıyor. Anadolu ve fen liseleriyle aynı dersleri, aynı saatlerde alan imam hatip öğrencileri, bunun üzerine İslami ilimler alanındaki dersleri görüyor.
10 DİL, 8 AYRI BÖLÜM
İmam hatip proje liselerinin 2014 yılında hayata geçirilmesiyle birlikte imam hatip liselerinde program çeşitliliğine gidildi. Bu çerçevede liselerde 8 ayrı program uygulanıyor, çeşitli alanlara ilgi ve yeteneği olan gençler bu bölümleri tercih edebiliyor. İmam hatiplerde Dil, Hafızlık, Sanat, Spor, Musiki, Uluslararası, Teknoloji, İlahiyat bölümleri yer alıyor. İngilizce, Arapça, Fransızca, Almanca, Farsça, İspanyolca, Rusça, Çince, Japonca, İtalyanca olmak üzere 10 ayrı dilde hazırlık sınıfının bulunduğu 48 okul mevcut.
YKS VE LGS’DE DERECE ÜSTÜNE DERECE
Kapsamlı eğitim alan imam hatipli öğrencileri LGS ve YKS sınavlarında da önemli başarılara imza atıyor.
Son imam hatipliler şu başarılara imza attı:
2020 YKS;İlk 100'de 27 dereceİlk 1000'de 279 derece2021 YKS'de;İlk 100'de 42 dereceİlk 1000'de 387 derece
2022 YKS'de;İlk 100'de 57 dereceİlk 1000'de 436 derece
2023 LGS;53 imam hatipli öğrenciden 500 tam puan
Editor : Şerif SENCER