Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ulucanlar Cezaevi'nden yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi'nde Yeni Anayasa Sempozyumu'nda açıklamalarda bulunuyor. Mevcut anayasa metninin bir darbe anayasası olduğunu belirten Erdoğan, "Milletimizi hak ettiği anayasaya kavuşturma idealimizden hiç kopmadık. Yen

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ulucanlar Cezaevi'nden yeni anayasa mesajı
12-09-2023 14:42

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen 1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu'nda açıklamalarda bulunuyor.

Yeni bir anayasa için çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, "Milletimizi hak ettiği anayasa idealinden hiç kopmadık. Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı anayasaya kavuşturma hedefinden vazgeçmedik. Bizim milletimize karşı hem sorumluluğumuz hem de sözümüz var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Darbe günlerinin acıları hala unutulmadı. Mamak Cezaevi'nin, Diyarbakır Cezaevi'nin, Sağmalcılar Cezaevi'nin dili olsa da anlatsa. 12 Eylül'ün en büyük hançeri darbe anayasasıdır. Her ne kadar 23 kez değiştirilmiş olsa da elimizdeki metin hala bir darbe anayasasıdır. Yapılan değişikliğin her biri tabi ki önemlidir. Ama her bir değişiklikte anlam bütünlüğü olmalıdır. Milletimizi hak ettiği anayasa idealinden hiç kopmadık. Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı anayasaya kavuşturma hedefinden vazgeçmedik. Bizim milletimize karşı hem sorumluluğumuz hem de sözümüz var.

"MUHALEFET HEP ORTADAN KAYBOLDU"

Ne yazık ki AK Parti ve MHP dışında yeni anayasa metni hazırlayan parti çıkmadı. Muhalefet hep ortadan kayboldu. Elbette anayasalar değişmez metinler değildir. ABD anayasası 27 kez değişmesine rağmen ülkenin ihtiyaçlarını karşılayacak noktada değildir. Türkiye gibi demokrasi birikimine sahip bir ülke çok daha iyi bir anayasayı hak ediyor.

Ayrıntılar geliyor...


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER