Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan teğmen krizi hakkında açıklama: Müsaade etmeyiz

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ordumuzun itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız. Demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli tahkikatı çok boyutlu şekilde yürütüyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan teğmen krizi hakkında açıklama: Müsaade etmeyiz
09-09-2024 19:53

Son ÖZETİ| dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren kiritk toplantıda ekonomi başta olmak üzere önemli konular ele alındı. Kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşması gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Harp Okullarımızın mezuniyet törenlerine iştirak ederek teğmen ve ailelerin mezuniyet sevincini paylaştık. Okul birincilerimizin tamamının kadın teğmenler olması ayrıca anlamlıydı. İyi yetişmiş ve vatanperver gençlerimizle daima iftihar ediyoruz. TSK'nın gücüne güç katan her adımın yanındayız. 22 yılda güçlü Türkiye güçlü ordu şiarıyla çok önemli adımlar gerçekleştirdik. İHA ve SİHA üretiminde dünyanın ilk üç-dört ülkesinden birisiyiz. Birçok başlıkta 22 yıl öncesine göre farklı bir noktadayız.

TEĞMEN KRİZİ: TAHKİKATI ÇOK BOYUTLU ŞEKİLDE YÜRÜTÜYORUZ

Ordumuzun itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız. Demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli tahkikatı çok boyutlu şekilde yürütüyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Aynı hassasiyet Gazi Mustafa Kemal için de geçerlidir. Muhalefet yine istismar siyasetine sarılarak seçimlerdeki şaibeli sicilini aklamaya çalışıyor. TSK'ya 'kimyasal silah kullandı' iftirası atanlara kol kanat gerenlerin bugün söylediği hiçbir sözün kıymeti yoktur. Dün Tunceli Ovacık'ta şehit olan jandarmalarımızla bugün Gara bölgesinde şehit düşen üsteğmenimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Geçen sene İstanbul'umuzu 17 milyon 370 bin turist ziyaret etti. Bu sene hedefimiz 60 milyon turist, 60 milyon dolar turizm geliridir. Turizmde 2024 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz.

"DARBECİLERİN YAPTIĞI ANAYASAYI DOĞRU BULMUYORUZ"

Adli Yıl Açılış Törenimizi gerçekleştirdik. Yeni ve sivil meselesine biraz daha ağırlık vereceğiz. Sivil anayasa ihtiyaçtan öte zorunluluktur. 15 Temmuz milli irade destanına imza atan milletin darbecilerin yaptığı anayasaya mecbur bırakılmasını doğru bulmuyoruz.

"NARİN'İN CANINI ALANLARDAN ADALET ÖNÜNDE HESABINI SORACAĞIZ"

Narin yavrumuzun hunharca katledilmesi hepimizin yüreğine kor bir ateş düşürdü. Narin kızımızın canını alanlardan adalet önünde hesabını soracağız. Canilerin en ağır cezaya çarptırılması için bu konunun bizzat takipçisi olacağım. Tüm çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı söndüren bütün canilerle mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz.