Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabine üyelerine gerekli talimatları verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Son dönemde milletimizde serzenişlere sebep olan cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için gereken kanuni düzenlemeleri mutlaka hayata geçireceğiz. Bugün kabine üyelerimize gerekli talimatları verdik.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabine üyelerine gerekli talimatları verdik
14-10-2024 19:53

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Daha adil bir dünya daha müreffeh Türkiye'ye ulaşıncaya kadar durmadan, dinlenmeden çalışacağız. 1 Ekim Salı günü TBMM'de 28. dönem 3. yasama yılının açılışını yaptık. Meclis hitabımızda Türk demokrasisini darbe anayasasından bir an önce kurtararak, yeni ve sivil anayasa ile buluşturma talebimizi teyit ettik. Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz.

Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili partimizin ve Cumhur İttifakı'nın herhangi bir sorunu olmadığını tekraren ifade etmek istiyorum. Yeni yasama yılı açılışında güvenlik sınamalarını kamuoyu ile paylaştık. İsrail'in başlattığı savaş bölgeye yayılıyor. Meselenin ne Gazze ne Hamas olmadığını çok sık dile getirdik. İsrail'in gözünü diğer ülkelere dikeceğini her fırsatta ifade ettik. Ülkemiz içindeki malum kesimlerin haksız eleştirilerine maruz kaldık. Bizi krizi abartmakla itham edenler oldu. Ancak İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırılar endişelerimizin ne kadar yerinde olduğunu gösterdi.