Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası önem mesajlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı sonrasında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası önem mesajlar!
28-10-2024 18:37

Kabine, ÖZETİ| Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. 2 saat 10 dakika süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulunmak üzere kameralar karşısına geçti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Milletimizin kızılelmasına dönüşen Türkiye Yüzyılı'nın inşası yolunda azim ve sabırla ilerliyoruz. 85 milyonun refah, huzur, mutlu ve müreffeh geleceğinin önünde hiçbir engel tanımıyoruz. İhanet, sabotaj, alçak ve kalleş saldırıların bizi hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmiyoruz. Güvenlikten terörle mücadeleye, ulaştırmadan dış politikaya her konuda kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Aziz milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek, ülkemizi menzili maksuduna ulaştırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

"KAFKASYA'DA BARIŞ RÜZGARLARI ESİYOR"

18 Ekim'de Ermenistan, Azerbaycan, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarını ülkemizde misafir ettik. Platformun önemli bir ihtiyacı giderdiğini müşahade ediyoruz. Bu yapıyı kurumsal bir yapıya kavuşturmak arzusundayız. Karabağ'da 30 yıllık işgalin sona ermesiyle birlikte Güney Kafkasya'da kalıcı barışa yönelik eşsiz bir fırsat yakalandı. Can Azerbaycan ve Ermenistan'ın bu doğrultuda gösterdikleri samimi çalışmaları yakından takip ediyoruz. Kalıcı barışa yönelik eşsiz bir dönem yakalandı. Azerbaycanlı kardeşlerimizle koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğiz.

"TÜRKİYE'DE ENFLASYONDAN NEMALANAN BİR KESİM VAR"

Avrupa ve ABD dahil tüm dünya ile birlikte ülkemizin de baş ağrısı olan enflasyonda düşüş başladı. Fahiş fiyat köpüğü belli başlı sektörlerde ortadan kalktı ve kalkıyor. Bunun devamı gelecek. Helal lokmaya göz dikenlere kesinlikle göz açtırmayacağız. Etiket oyunları ile ceplerini doldurmaya çalışanların tepesine bindik, biniyoruz ve bineceğiz. Türkiye'de maalesef enflasyondan nemalanan bir kesim var. Bunlar üretmeden, ter dökmeden, riske girmeden, konforlu alanda paralarına para katmaya alışmışlar. 

3 seçim, salgın ve deprem etkilerini daha sert hissetmemize neden oldu. Rusya-Ukrayna savaşının ekonomik yansımalarını tamamen uzak da tutamadık. Bu tablo enflasyon rantçılarının ellerini ovuşturmalarına yol açtı. Merkez Bankamızın rezervi arttıkça bunların eleştirilerinin dozu da arttı. Türkiye kazandıkça bunlar kaybettiği için tetikçileri vasıtasıyla hemen taarruza geçtiler. Yalan, yanlış ve manipülatif haberlerle milletimizin moralini bozmaya çalıştılar. Milletimiz yaşadığı onca zorluğa rağmen bizi anlıyor, bize inanıyor. Bu aziz ve fedakar millete hayal kırıklığı yaşatmamakta kararlıyız. Genel hedeflerimize sadık kalarak iş dünyamızdan gelen makul talepleri karşılamak görevimizdir.

ALMANYA İLE İKİLİ İKİŞKİLER

Bu sene Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk anlaşmasının 100. yılını kutluyoruz. Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'u İstanbul'da ağırladık. Almanya ile işbirliğimizi güçlendiriyoruz. 50 milyon dolara ulaşan ikili ticarette hedefimiz 60 milyar dolar. Potansiyelimizi en üst düzeyde kullanarak inşallah bu hedefi yakalayacağız. İsrail'in katliamları gibi konularda fikri ayrılığı olsa da Almanya, ülkemizin Avrupa'daki en önemli ortağıdır.