Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM açıklaması: Türkiye olarak daimi üye olmanın gayretindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(BM) Türkiye olarak daimi üye olmanın gayretindeyiz ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok. Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapma gibi hesapları yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM açıklaması: Türkiye olarak daimi üye olmanın gayretindeyiz
27-09-2024 14:47
Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Erdoğan, "(BM) Türkiye olarak daimi üye olmanın gayretindeyiz ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok. Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapma gibi hesapları yok" dedi.Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "(BM) Türkiye olarak daimi üye olmanın gayretindeyiz ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok. Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapma gibi hesapları yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Dolayısıyla burada şu anda Japonya, Çin, bizler, Almanya gibi üyeler her ne kadar daimi üye olma teşebbüsü varsa da şu an itibariyla daimi üye olamadıkları için herhangi bir tesirleri söz konusu değil.” şeklinde konuştu.

BM'nin 5 daimi üyesi var

Bilindiği üzere BM'nin 5 daimi üyesi bulunuyor. İkinci Dünya Savaşı'nın son döneminde kurulan yapıda daimi üyeler Çin Rusya, ABD, İngiltere ve Fransa'dan oluşuyor. 

Beş daimi üyenin tümü, uluslararası destek düzeyine bakılmaksızın herhangi bir "esaslı" Konsey kararı taslağının kabul edilmesini engelleyebilecek veto hakkına sahip.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER