Teknoloji

Circle to Search Özelliği Masaüstüne Geliyor

Google, Galaxy S24'ün lansmanında tanıttığı "Circle to Search" özelliğini masaüstü cihazlara getirmek için kolları sıvadı. Henüz test aşamasında olan özellik, yakında kararlı sürüm kullanıcılarına ulaşacak gibi görünüyor.

Circle to Search Özelliği Masaüstüne Geliyor
30-07-2024 15:52

ABD ÖZETİ| merkezli teknoloji devi Google, Samsung Galaxy S24'ün lansmanı sırasında "Circle to Search" olarak isimlendirdiği etkili bir özelliği tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların herhangi bir görüntü için hızlıca arama yapmalarını sağlıyordu. Yapılması gereken tek şey, telefonda gördüğünüz bir nesneyi elinizle çember içine almaktı. Özellik, yakın bir geçmişte Google Lens aracılığıyla iPhone'lara kadar ulaştı.

Şimdiyse Circle to Search ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Google, bu etkili özelliği masaüstü bilgisayarlara getirmek için kolları sıvadı. Henüz beta sürümlerde bulunan özellik, çok yakında Chromebook, Mac ve Windows bilgisayarlarda kullanılabilir olacak.

Google'ın yeni özelliği işte böyle görünecek

Google Circle to Search masaüstü

Circle to Search, Chromebook'lar ile diğer bilgisayarlarda farklı şekilde çalışacak. Eğer bir Chromebook kullanıcısı iseniz yapmanız gereken tek şey, adres çubuğunda yer alan Google Lens seçeneğine tıklamak olacak. Chrome, Circle to Search'ü otomatik olarak aktifleştirecek ve aramak istediğiniz nesneyi fare ile seçmeniz yeterli olacak. Windows ve Mac bilgisayarlarda ise menüye eklenecek "Google Lens ile ara" seçeneğini kullanmanız gerekecek. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER