Teknoloji

Çip Endüstrisi, Kalifiye Eleman Kriziyle Karşı Karşıya

Yapılan bir araştırma, ciddi bir gelir merkezi hâline gelen yarı iletken sektörünün büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu gözler önüne serdi. Araştırmaya göre gelecekte, kalifiye eleman kıtlığı yaşanacak.

Çip Endüstrisi, Kalifiye Eleman Kriziyle Karşı Karşıya
15-10-2024 21:07

Yapılan ÖZETİ| bir araştırma, her geçen gün biraz daha büyümekte olan yarı iletken endüstrisi ile ilgili çarpıcı detayları ortaya koydu. Deloitte isimli bir firma tarafından yapılan araştırmaya göre çip endüstrisi yavaş yavaş 1 trilyon dolarlık bir hacme ulaşmaya yaklaşıyor. Ancak buna paralel olarak kalifiye personel açığı patlak vermiş durumda.

Deloitte'in araştırmasına göre yarı iletken sektörünün gelirleri, 2030 yılına kadar 1 trilyon dolar seviyesine ulaşacak. Öte yandan; artan talep de personel sayısı ihtiyacı doğuracak. Araştırma, bunu karşılamak isteyen şirketlerin 2030 yılına kadar fazladan 1 milyon kalifiye işçiye ihtiyaç duyacağını gözler önüne seriyor.

Üstelik yarı iletken sektörü, oldukça yaşlanmış durumda

çip endüstrisi

Yapılan araştırma, yarı iletken sektörünün yaşlandığını da gözler önüne serdi. Bu bağlamda; ABD'de yarı iletken sektörü üzerine çalışan bireylerin yüzde 55'i 45 yaş ve üzerinde. 35 yaş ve altında olan bireylerin oranı ise yüzde 25'in bile altında. Avrupa'da da durumun farklı olmadığını söyleyelim. Paylaşılan verilere göre Avrupa'da yarı iletken sektörü üzerine çalışanların yüzde 20'si 55 yaş ve üzerinde.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER