Teknoloji

Cin Görmenin Bilimsel Açıklaması Nedir? - Webtekno

Milyonlarca insan nesillerdir cin, hayalet gibi anlatılara inanıyor ve hatta bunları görüyor. İnsanlığı önemli ölçüde etkileyen bu sanrıların nedenini gelin bilime sırtımızı yaslayarak anlatalım.

Cin Görmenin Bilimsel Açıklaması Nedir? - Webtekno
15-07-2023 23:23

Hayaletlere ÖZETİ| veya cinlere inanıyorsanız, yalnız değilsiniz. Dünyanın dört bir yanındaki çok sayıda kültürde bu tip paranormal varlıklara olan inanç bir hayli fazla. Ancak ne var ki binlerce yıldır bilim insanları tarafından bu tür varlıklara dair hiçbir kanıt bulunamadı.

Metafizik gibi görünen bu görüntülerin nedeni aslında tamamen fiziksel. Peki ne oluyor da insanlar bu görüntüleri görüyor? Ardında yatan gerçekler nedir? Gelin, detaylıca açıklayalım:

Gözlerinize, kulaklarınıza veya beyninize asla her zaman güvenmeyin!

halüsinasyon

Nedenini muhtemelen daha önce de okuduğunuz "karabasan görme"yle konuyu açalım. Çocukluğumuzdan beri karabasanın gerçek olduğunu sanarak büyüdük ancak aslında olan şey yalnızca uyku felcinden ibaretti.

Uyanma rutinimiz bazen hastalık, yorgunluk gibi nedenlerle sekteye uğrayabilir. Normal bir uyanmada, gördüğümüz rüya sona erer ve kaslarımız devreye girer ancak uyku felcinde, gözlerimiz açılmasına rağmen kaslarımız hâlâ devreye girmez ve vücudumuz tam uyanamadığı için rüya ile gerçeklik arasında bir karmaşa yaşanır.

Bu yüzden, görmek istemediğimiz görüntüler görürüz. Yani gerçek bir varlık sandığımız karabasan, aslında bir halüsinasyondan ibarettir. Uyku esnasında kaslarımız kilitlenmemiş olursa rüyada gördüklerimize fiziksel olarak da tepki verirdik ve bu hiç hoş olmazdı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER