Politika

CHP'lilerle YRP adayı arasında 'yok artık' dedirten diyalog! Erbakan kime karşı dik d

CHP'lilerin parti standını ziyaret eden YRP İBB başkanı adayı Mehmet Altınöz'e söyledikleri sözler 'yok artık' dedirtti. CHP'liler Altınöz'e 'Erbakan gibi dik dur' dedi. Peki gerçekte Erbakan kime karşı dik durdu?

CHP'lilerle YRP adayı arasında 'yok artık' dedirten diyalog! Erbakan kime karşı dik d
07-03-2024 20:27

28 ÖZETİ| Şubat 'Postmodern darbe'sinin üzerinden 26 yıl geçti

GALERİNİN DEVAMI <p>Türk siyasi tarihine olarak geçen 28 Şubat 1997'deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının üzerinden 26 yıl geçti. Etimesgut Zırhlı Birlikler Okuluna ait tanklar 4 Şubat 1997'de Sincan'da motorlu yürüyüş yaparak Akıncı Üssü'ne gitmişti.

"><p>Milli Güvenlik Kurulu (MGK) <a href=Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel (sol3) başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanmış, toplantıya Başbakan Necmettin Erbakan (sol2), Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller (solda), Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı (sağda) ve kuvvet komutanları katılmıştı. (Arşiv)

"><p>Basın mensupları, 9 saat süren tarihi MGK toplantısı için Çankaya Köşkü önünde beklemişti.</p><p>Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel (ortada) başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanmış, toplantıya Başbakan Necmettin Erbakan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı (sağda) ve kuvvet komutanları katılmıştı.</p><p>Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel (ortada) başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanmış, toplantıya Başbakan Necmettin Erbakan (sol5), Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller (sol4), Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı (sağ6) ve kuvvet komutanları katılmıştı. </p><p>Dönemin Yargıtay <a href=Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş (fotoğrafta), 21 Mayıs 1997'de iktidarın büyük ortağı Refah Partisi (RP) hakkında kapatma davası açmıştı.

"><p>Batılın Hakk'a savaş <a href=açtığı 28 Şubat postmodern darbesinin hedefi bir milletin mayasında saklı öz kimliği olan İslam'ı ve Müslümanlığı ilelebet Anadolu topraklarından silmekti. Yeryüzündeki her türden hak ve özgürlüklerin bu amaç uğrunda ayaklar altına alındığı süreçte sırf namaz kılıyor ya da başörtüsü takıyor diye milyonlarca insanın hayatı karartıldı. Aynı zamanda Türkiye'nin siyasi tarihine kara bir leke düşüren o sancılı yılların ortaya koyduğu ibretlik fotoğraf, üzerinden bin yıl geçse de unutulmayacaktır.

"><p><strong>24 ARALIK - 1995</strong></p><p>Kartel medyasının siyaset üzerinde kıırdıığu baskılara rağmen 1995 <a href=genel seçimlerinden Refah Partisi !,38 oy oranıyla birinci parti olarak çıktı.

"><p><strong>28 HAZİRAN - 1996</strong></p><p>Aralıksız devam eden medya baskısının kızıştırdığı ortamda Refah Partisi ile Doğru Yol Partisi hükümet kurmak için anlaştı. RE-FAH-YOL koalisyon hükümetinin başbakanı Necmettin Erbakan oldu.</p><p><strong>24 EKİM </strong></p><p>Batı'ya inat Başbakan Necmettin Erbakan, 8 İslam devletinin katılımıyla uluslararası ekonomik sahada işbirliğini sağlayarak D-8'i kurdu.</p><p><strong>28 ARALIK</strong></p><p>Aczimendiler'iıı lideri olarak gösterilen Müsliim Gündüz, Fadime Şahin ile yakalandı. Gündüz'ü evine kameralar eşliğinde yapılan baskının görüntüleri uzun süre televizyon kanallarının ana <a href=haber bültenlerinde döndürülerek ülkede bir anda "irtica'' adlı bir heyula hortlatıldı.

"><p><strong>16 OCAK</strong></p><p>Başbakan Necmettin Erbakan’ın, kendi konutunda tarikat ve cemaat liderlerine <a href=verdiği yemekle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

"><p><strong>16 OCAK</strong></p><p>Başbakan Necmettin Erbakan’ın, kendi konutunda tarikat ve cemaat liderlerine verdiği yemekle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.</p><p><strong>22 OCAK</strong></p><p>Yüksek rütbeli askerler Gölcük’te olağanüstü toplandı. 72 saatlik bir şûraya dönüşen toplantıda “TSK iç ve dış tehdide <a href=karşı ülkeyi korumakla görevlidir” denildi.

"><p><strong>30 OCAK</strong></p><p>Sincan’ın Refah <a href=Partili Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kudüs için anma etkinliği düzenledi. Etkinlikte Filistin’deki intifadanın canlandırılması askerleri rahatsız etti.

"><p><strong>3 ŞUBAT</strong></p><p>Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Sincan’da belediyenin düzenlediği “Kudüs Gecesi” etkinliğiyle ilgili <a href=soruşturma kapsamında Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

"><p><strong>4 ŞUBAT</strong></p><p>4 Şubat’ta Sincan halkı güne tank sesleriyle uyandı. Askerler 20 tank ve 15 zırhlı araçla Sincan’da geçiş yaptı. 21 Şubat’ta bu olayla ilgili beyanat veren Org. Çevik Bir “Demokrasiye balans ayarı yaptık” dedi. Bu söz dönemin fotoğrafını çekmesi bakımından zihinlerdeki yerini aldı.</p><p><strong>28 ŞUBAT</strong></p><p>Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından toplanan Milli Güvenlik Kurulu, 9 saatlik mesainin ardından <a href=tarihe 28 Şubat kararları olarak geçecek bildiriyi açıkladı.

"><p><strong>28 ŞUBAT</strong></p><p>O <a href=sırada yapılan MGK'da bulunan dönemin içişleri bakanı Meral Akşener'in gülümsediği anlar objektiflere böyle yansımıştı.

"><p><strong>2 MART</strong></p><p>Başbakan Erbakan, MGK’da alınan 18 maddelik kararların altına imza atmayacağını söyledi. Erbakan bazı maddelerdeki ifadelerin gereğinden fazla <a href=sert ve kabul edilemez olduğu kanaatindeydi.

">

Haber7 – ÖZEL

Yeniden Refah Partisi (YRP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Altınöz, programı sırasında bir CHP standını ziyaret etti. Ziyarette dikkat çeken diyaloglar yaşandı.

CHP'li görevliler, Yeniden Refah Partisi adayından ‘dik durun’ isteğinde bulundu.

"ERBAKAN GİBİ DİK DURUN"

CHP'liler şu ifadeleri kullandı:

“Sizden bir ricam var. Lütfen duruşunuzu bozmayın, lütfen. Ne demek istediğimi anladınız herhalde. Saygı duyuyoruz. İlerliyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin ama lütfen dik durun. Kazanamasanız da Erbakan'ın çizgisine yakınlaşmaya başladınız. Tayyip’in çizgisine yaklaşınca eriyorsunuz, haberiniz olsun. Erbakan'ın çizgisinden hiç ayrılmayın.”

Altınöz ise “İnşallah 85 milyon kazanacak. Bu seçimlerde birlik ve beraberlik olacak.” cevabını verdi.

Avukatı yıllar sonra ilk kez Haber7'ye açıkladı! Erbakan'dan Tayyip Erdoğan talimatıAvukatı yıllar sonra ilk kez Haber7'ye açıkladı! Erbakan'dan Tayyip Erdoğan talimatı

Necmettin Erbakan'ı asıl kim hapsettirmek istedi? İşte tüm süreç Necmettin Erbakan'ı asıl kim hapsettirmek istedi? İşte tüm süreç

Karamollaoğlu'nun yalanını Haber7 ortaya çıkardı! Arınç yaşananları tek tek anlattıKaramollaoğlu'nun yalanını Haber7 ortaya çıkardı! Arınç yaşananları tek tek anlattı

PEKİ ERBAKAN, KİMLERİN ZULMÜNE KARŞI DİK DURDU?

CHP’liler ‘Erbakan gibi dik durun’ dediği Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 28 Şubat döneminde CHP zihniyetinin zulmüne uğradı.

Erbakan Hoca’nın başbakanlığı döneminde CHP zihniyeti tarafından 28 Şubat Post Modern Darbesi ile hükümet düşürüldü, Erbakan hakkında sözde 'kayıp trilyon' davası başlatıldı, siyasi yasak getirildi, Refah Partisi kapatıldı, RP’li belediye başkanları görevlerinden uzaklaştırdı ve muhafazakar/dindar vatandaşlar ağır baskı alındı.

HEM PARTİSİNİ KAPATTILAR HEM DE SİYASİ YASAK KOYDULAR

Ahmet Necdet Sezer başkanlığındaki Anayasa Mahkemesi (AYM), 8 ay süren kapatma davasının ardından 16 Ocak 1998’de Refah Partisi’nin kapısına kilit vurdu. Sezer ve diğer üyelerin oyuyla Necmettin Erbakan ve 6 dava arkadaşına siyasi yasak getirildi.

AYM Başkanı Ahmet Necdet Sezer, dönemin CHP zihniyeti tarafından cumhurbaşkanı yapıldı.

Refah Partisi’ne kapatma davası açan dönemin Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş ise 2013’te gönül verdiği CHP’ye katıldı. Rozetini ise dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. CHP’nin saflarına katılan Vural Savaş, hayatının en onurlu gününü yaşadığını söyledi.

ERBAKAN'A İFTİRANIN SİYASİ AYAĞINI CHP ÜSTLENDİ

Erbakan’ın 4 partisini kapatıp, 5 kez siyasi yasak uygulatan zihniyetin siyasi uzantısı olarak öne çıkan Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu, Erbakan’a 2 yıl 4 ay hapis cezası verilen “Kayıp Trilyon” davasında aktif rol üstlendi.

Erbakan hocaya “yolsuzluk” gibi ağır ithamla suç yüklenen Kayıp Trilyon davası ile ilgili 2006 yılında AK Parti iktidarı, Erbakan’ın cezaevine girmesinin önüne geçilerek, evindeyken ceza süresini tamamlamasını öngören kanun hazırladı. Ancak Erbakan Hoca’nın cezaevine girmesinin önüne geçilecek kanuna CHP karşı çıktı.

Kişiye özel kanun olmaz” argümanıyla itiraz edilen kanunun ismini “Erbakan Yasası” diye isimlendiren CHP, bütün itirazlarına rağmen başarılı olamadı. 23 Şubat 2006’da kanun Meclis’te kabul edildi.

CHP’nin itirazları sonrası kanun dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edildi. Kanun değişikliğini Sezer, 10 Mart 2006’da tekrar veto etti.

Kanun yeniden TBMM Genel Kurulu’na geldi. Meclis çoğunluğuna sahip AK Parti iktidarı geri adım atmadı. Genel Kurul’da kanun aynen kabul edildi.

Bu defa Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Sezer, kanunu mecburen onayladı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN “ERBAKAN’A ZİNDAN” İMZASI

İşte Kemal Kılıçdaroğlu CHP'si bu aşamada devreye girdi.

Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu CHP’li 110 milletvekili, kanunun iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

Necmettin Erbakan’ın cezaevine atılması için kanunun iptalini isteyen CHP’li 110 milletvekili arasında Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı. Kemal Kılıçdaroğlu, “Erbakan Yasası” dedikleri kanunun iptali için AYM’ye başvurdu.

Erbakan Hoca’nın kurduğu Saadet Partisi’nin günümüzde cumhurbaşkanı adayı olması için özel merasim tertiplediği CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erbakan’ın cezaevine atılabilmesi için verdiği imzanın belgesi şöyle:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER