Politika

CHP'den bir dakikalık açıklama

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'Milletimizin iradesi her şeyin üstündedir. İkinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız' açıklamasını yaptı. Öztrak, basın toplantısını soru almadan bitirdi. Öztrak'ın açıklaması yaklaşık bir dakika sürdü.

CHP'den bir dakikalık açıklama
15-05-2023 14:32

Seçim ÖZETİ| sonuçlarının ardından büyük coşku! Cumhur İttifakı zaferi böyle kutladı

GALERİNİN DEVAMI <p>14 <a href=Mayıs Genel Seçimleri'nde sandıklar büyük oranda netleşti. Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7'li koalisyon adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaklaşık yüzde 5'lik farkla geride bıraktı.

Cumhur İttifakı ise Meclis'te çoğunluğu sağladı. Bu sonuçların ardından AK Parti ve Cumhur İttifakı seçmenleri büyük coşku yaşadı. Sokaklarda kutlama yapıldı.

"><p>Türkiye sandık başına giderek tercihini yaptı. <a href=Milli irade tecelli etti. Türk halkı yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın arkasında güçlü şekilde durdu.

"><p>Bursa'dan Konya'ya, Erzurum'dan Nevşehir'e büyük bir coşku yaşandı.</p><p>Vatandaşlar seçim sonuçlarının şekillenmesiyle birlikte sokaklara akın etti ve büyük bir coşku yaşadı.</p><p>İşte o görüntüler...</p>

Türkiye'de sandıkların yüzde 99,4'ü açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 49,42 ile seçimi önde götürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 44,95'te kaldı. 

Altılı masada seçim sonuçları üzüntüye neden olurken, CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı. Yaklaşık bir dakika konuşan Öztrak, basın toplantısı yaptığı kürsüyü soru kabul etmeden terk etti. 

28 Mayıs'ta seçimi kazanacaklarını iddia eden Öztrak, şunları söyledi: 

"Katılım oranının yüzde 90'a yaklaşması demokrasimiz adına sevindiricidir. Sabaha kadar uyumadan sandıkları bekleyen, ıslak imzalı tutanakları alan sandık kurulu üyelerimize, okul bilişim sorumlularımıza, müşahitlerimize, avukatlarımıza ve tüm gönüllülerimizin çabalarına çok teşekkür ediyoruz. 

Dün akşam gösterdikleri fedakarlığı 28 Mayıs'ta da göstereceklerinden ve milletimizin tek bir oyunun heba olmamasını sağlayacaklarından eminiz. 

Milletimizin iradesi her şeyin üstündedir. İkinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız."

Sandığı ilk terk eden İmamoğlu oldu: Seçimi kaybetti, İstanbul'u hatırladıSandığı ilk terk eden İmamoğlu oldu: Seçimi kaybetti, İstanbul'u hatırladı

Seçimlerde kirli pazarlık rakamlara yansıdı... HDP'den Kılıçdaroğlu'na oy dopingi!Seçimlerde kirli pazarlık rakamlara yansıdı... HDP'den Kılıçdaroğlu'na oy dopingi!

Erdoğan'a küstah manşetler atan The Economist'in Kılıçdaroğlu hüsranı!Erdoğan'a küstah manşetler atan The Economist'in Kılıçdaroğlu hüsranı!


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER