Politika

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi!

CHP'nin tüzük değişikliği kabul edildi. 28 maddede düzenleme yapıldı.

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi!
06-09-2024 23:33

CHP'de ÖZETİ| önemli maddelerde değişikliğe gidildi. 87 maddelik CHP tüzüğünün 28 maddesi değiştirildi. Dörtte bir oranından fazla bir değişiklik oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel tüm delegelere teşekkür etti. 28 maddenin tamamına 900'den fazla delege destek verdi.

HAKİM YERİNE ÖRGÜT DENETİMİYLE ÖNSEÇİM GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre aday belirleme yöntemini tarif eden 52. maddede önemli değişikliğe gidildi. Buna hakim denetimi yerine örgüt denetiminde önseçim yapılacak. Bu değişiklikle genel merkeze yüzde 15'lik kontenjan hakkı tanınıyor. Bu da 90 milletvekili sayısına karşılık geliyor.

MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLIKLARINDA ÜÇ DÖNEM KURALI

Milletvekilleri ve belediye başkanlarına üç dönem sınırlaması geterildi. Bu uygulama için 27. dönem baz anılacak. Mevcut milletvekilleri buna göre önümüzdeki seçimde aday olabilecekler. Ancak önseçimden çıkma şansı getirilecek.

KURULTAYLAR ÜÇ YILDA BİR YAPILACAK, KADIN KOTALARI ARTACAK

Kurultaylar arasındaki süre 3 yıla çıkarıldı. Kadın kotasında artışa gidiliyor. Kademeli olarak artacak yüzde 35 ve ardından yüzde 50'ye çıkacak.

Büyükşehir belediyelerinde çalışacak il ve ilçe yönetiminde olamayacak. Üyeler 2 yıl sonra önseçimde oy kullanabilecek. Üyelerde iki etkinliğe katılmayanlar oy kullanamayacak.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER