Politika

CHP'de beklenen son! Açık kavga başladı

CHP Genel Başkanı Özel'in 'cumhurbaşkanı adayı değilim' açıklamasının ardından CHP'de beklendiği gibi İmamoğlu-Yavaş yarışı kızıştı. İki başkan artık dolaylı olarak değil, doğrudan birbirlerine yönelik ithamlarda bulunmaya başladı.

CHP'de beklenen son! Açık kavga başladı
19-09-2024 15:48

 HABER7

CHP ÖZETİ| Genel Başkanı Özgür Özel'in Habertürk Tv'de bir televizyon programında cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş arasında kavganın fitilini ateşleyeceği belirtiliyordu. CHP'deki beklenen kavga resmen başladı. Mansur Yavaş'ın ilk girişiminin ardından Ekrem İmamoğlu da açıktan savaşı açtı.

YAVAŞ İLK KURŞUNU KURULTAYDA SIKTI

Özel'in seçimlere daha 4 yıl varken cumhurbaşkanlığına aday olmadığını ilan etmesi gözlerin CHP'de adaylık için ismi öne çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a çevrilmesine neden oldu. Özel'in çok erken yaptığı 'aday olmayacağım' açıklaması sonrası ilk atak ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. CHP'nin tüzük kurultayında belediye başkanlarının konuşmasına ilişkin konu üzerine gerilim yaşandı.